До ареста на полицаите се е стигнало чрез операция на "Вътрешна сигурност" на МВР.

Георги Костов допълни, че двамата служители на СДВР са поискали пари, за да манипулират данните в преписка. Тяхната престъпна дейност обаче няма отношение към темата с миграцията и каналджийството.

"Започна операция на "Вътрешна сигурност" на МВР. Действително има двама задържани служители на районно управление от Столична дирекция на вътрешните работи във връзка с корупционни практики", обясни главният секретар на МВР.

По информация на БНР задържаните полицаи са от Трето РПУ.

Зам.-директорът на ДАНС Олег Петков пък съобщи, че при операция на "Вътрешна сигурност" в агенцията и звеното "Антикорупция" на прокуратурата е задържан служител на ДАНС за изнасяне на класифицирана информация във връзка с планирани действия за противодействие на контрабандата и икономическата престъпност. 

"Ще бъдем безкомпромисни към такива служители в ДАНС", подчерта Петков, цитиран от "Фокус".

Главният прокурор допълни, че арестуваният е дал информация на хора, които биха били обект на операции. Извършват се обиски на кабинета и колата на задържания.

"Става дума за документи, представляващи класифицирана информация, повечето от които са свързани с планирани действия на ДАНС и прокуратурата при противодействие на контрабанда и икономическата престъпност", уточни Цацаров.

Над 500 души са арестувани при вчерашната акция на МВР, ДАНС и прокуратурата срещу незаконната миграция. От тях каналджиите са 46.