Нападателят на юношеския отбол на "Левски" започва да се възтановява в дома си в Шумен, след като преди година претърпя тежка катастрофа, съобщава в. "Труд".
Щом вижда репортера, вдига левия си палец за поздрав и се усмихва.
Майката Даниела разказва как преди две седмици за първи път след година видяла как устните му едва мърдат и изричат “Да.” След това й казал: “Обичам те” на глас. Сега Дарко не спира да говори, макар че понякога губи глас и шепне.

В стаята му се виждат любимите му две футболни топки. Дарко е бил голмайстор на шуменския клуб “Волов”, играл е и в “Спартак” (Варна), в Несебър, както и в националния ни младежки отбор.

Драмата на семейството започва на 17 януари 2010 г., когато на път за Каварна на магистрала “Хемус” Дарин се блъска с БМВ-то си в ТИР, спрял в аварийната лента. Не кара бясно, с 80 км в час, но иска да избегне дупки на пътя и губи управлението на колата. Удря фатално главата си и получава мозъчен отток. Не реагира, не говори, хранят го със сонда. Получава гърчове и бавно се топи пред очите на близките си.

Първоначално е лекуван в клиника в чужбина, но непосилните 645 евро на ден го връщат в България. От няколко месеца роднините му се грижат за него вкъщи, съобщи Нова телевизия.

“Мърдаха само очите му, нищо друго. Голяма мъка. Нямам думи да опиша колко съм благодарна на футболистчетата, които не бяха вземали заплати с месеци, а намираха кой по 20, кой по 50 лв. да дарят за Дарин”, казва сега майката.
Тя изтъква, че с по-големи суми са помогнали Валери Божинов, Стилиян Петров, Мартин Петров, Валери Домовчийски. От ЦСКА пък излизат на терена с тениски “Да върнем Дарин Тодоров към живота”.