Това заявява милиардерът в интервю за вестник "Ню Йорк Таймс", предаде БГНЕС.

Републиканецът отбелязва, че възнамерява по-специално да припомни скандала, свързан с отношенията на 42-я президент на САЩ Бил Клинтън и стажантката в Белия дом Моника Люински.

"Хилъри Клинтън е омъжена за човек, който е оскърбявал жени повече от всеки друг в цялата история на политиката", казва Тръмп.

Хилъри е позволявала това да се случи и тя в крайна сметка излезе с нападки срещу тези жени, с които Бил Клинтън се е отнасял зле.

Мисля, че това е сериозен проблем и мисля скоро да говоря за това, посочва кандидат-президентът от Републиканската партия.

"Тя е отвратителна, но аз мога да бъда по-отвратителен от нея", казва още Тръмп, говорейки за своята съперница в президентската надпревара.

Според републиканеца, президентският мандат на Бил Клинтън "е бил покрит от позор" заради прелюбодеяние, а Хилъри Клинтън "го защитаваше във всичко".

Мнозинството американци смятат, че Хилъри Клинтън е надделяла в първите тв дебати с Доналд Тръмп, според анкета на Ипсос и агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Близо 34 процента от анкетираните са заявили, че след дебатите в понеделник са променили мнението си за Клинтън в положителна посока.

При Тръмп този показател е 19 процента.