При инцидента, който стана около 7.30 ч. тази сутрин на пътя между сливенските села Сокол и Еленово, загинаха шофьорът на автобуса и един пътник, а други 8 души бяха ранени и транспортирани в болница.

"Седем мъже и една жена, на възраст между 45 и 60 години са приети в сливенската областна болница. Петима от тях са докарани с линейки от новозагорската болница, а трима са пристигнали с личните си автомобили. Единият от мъжете е настанен в Отделението по реанимация със съчетана травма и счупване на тазобедрена става. Другият е в ортопедия със счупвания на костите на ръката. Няма опасност за живота и на двамата пациенти", съобщи началникът на Спешното отделение д-р Тодор Суванков.

Останалите пострадали са прегледани, оказана им е лекарска помощ, но не са оставени за лечение в болницата.

Според разследващите, има версия, че на шофьора му е прилошало и затова автобусът е излязъл от пътното платно и се е ударил в крайпътно дърво, съобщи наблюдаващият прокурор Борислав Сяров, цитиран от "Фокус".

Ще бъдат направени и пълни експертизи, които да изяснят причините за катастрофата. Огледът на местопроизшествието вече е приключил. Работа на следователите е затруднена от това, че вещите лица не са успели да разпитат свидетели.

Взет е списък с имената на пътуващите в автобуса.