Сигнал за опашки в неделната сутрин подаде шофьор на товарен автомобил,който обясни, че се намира в километрично задръстване на 7-8 км от ГКПП „Дунав мост 2”, предаде Агенция "Фокус".

На по-късен етап от граничния пункт съобщиха, че опашката е от 2 км и е на изход от България. По думите на дежурния служител, на влизане в България от Румъния опашката е била по-голяма около 5 - 6 километра.

Той каза, че обработката на документите се извършва по изискване за проверка, както и, че граничният пункт работи с пълен капацитет с две трасетата за товарни автомобили и едно е за леки.

През неделния ден движението през ГКПП „Кулата-Промахон” и на „Калотина” се осъществяваше нормално, но на „Дунав мост” при Русе шофьорите на товарни автомобили чакаха на 2-километрова опашка.

Същевременно колегите им бяха принудени да се редят в 4-километрова опашка на граничния пункт преди „Капитан Андреево”. Около 14.00 часа опашката на ГКПП „Дунав мост 2” се бе увеличила.

На вход и на изход от пункта, опашката от превозни средства беше 3 километра. Очакванията бяха, че в близките часове опашката от тежкотоварни автомобили ще се увеличи.

По думите на служителите на пункта, се е работило с пълен капацитет. „Така е всяка събота и през неделните дни“, обясни служителят.

"Очаква се опашката от ТИР да се увеличи, като през нощта срещу понеделник всички камиони ще бъдат обработени и ще преминат през граничния пункт”, каза още той.

Към 17.30 часа опашката на ГКПП „Дунав мост 2” бе достигнала 5 километра на излизане от България и 6 километра на влизане. Същевременно по същото време на „Капитан Андреево” опашката беше достигнала до 9 километра.