"Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" изпрати жалба до президента Росен Плевнелиев, Министерския съвет, Главния прокурор, Върховния касационен и Върховния административен съд, с която оспорва на законността на избора на избраните за народни представители в 43-то Народно събрание от ДПС, съобщиха от пресцентъра на формацията.

Патриотичният фронт поиска касиране на изборите в Турция и мандатите на ДПС заради многобройните нарушения в изборния ден.

"Намираме, че изборният процес протече при груби, съществени и многобройни нарушения на Конституцията и Изборния кодекс в условията на лоша организация, грешки и неподготвеност на избирателните комисии, което води до опорочаване на волята на избирателя и е основание да се иска от Конституционния съд да обяви избора на посочените народни представители от Четиридесет и третото Народно събрание за незаконен", пише в жалбата.

Намираме, че вотът, подаден в секциите, открити в Турция, трябва да бъде касиран и резултатите оттам да бъдат обявени за недействителни, което от своя страна ще доведе до промяна на крайния изборен резултат, посочват от Патриотичния фронт в жалбата.

Преди дни Патриотичният фронт постигна споразумение с ГЕРБ за бъдещо управление.

По-късно Бойко Борисов изрази задоволство от преговорите с Патриотичния фронт, но заяви, че не би приел коалиция "анти" някоя партия, защото това може да доведе до огромен етнически проблем.

Междувременно стана ясно, че община Дупница е излязла с декларация против даването на мандат на ДПС от кюстендилския район и избирането на Александър Методиев - Бат Сали, за депутат от 10 МИР.

От общинското ръководство и от организационния комитет обявиха, че протестите в града временно се прекратяват. Митинг обаче е насрочен за 27 октомври, в деня на полагане клетва от новоизбраните народни представители.