Той коментира във Фейсбук преговорите с Патриотичния фронт, с който ГЕРБ установи разбирателство за бъдещо управление.

Лидерът на ГЕРБ изтъкна, че оценява високо отговорността, с която Патриотичният фронт е подходил към разговорите.

"Ако от речника ни излезе думата "анти" някоя партия и остане "неприемлив" политически опонент, и това се устaнови като трайна практика, сигурен съм, че България ще се измъкне от кризата. Това, което категорично няма да приема в преговорите, е коалиция "анти" някоя партия, защото това би могло да създаде огромен етнически проблем", написа той.

По думите му от ГЕРБ винаги са били крепители, стожери на етническата толерантност и в никакъв случай няма да позволят да се насаждат ксенофобски настроения.

"Да не поканиш една партия в управлението е едно, но да сформираш коалиция "анти" е друго. Ние 1 година изпитахме какво е да се сформира коалиция анти-ГЕРБ и това не доведе до нищо добро. Искаме коалиция за общо управление и стабилност, но коалиция анти друга партия - никога. Трябва да се обединяваме за конструктивно и стабилно управление", смята още Бойко Борисов.

Той е убеден, че тогава никой няма да се срамува от българските политици.

Лидерът на ГЕРБ изтъкна, че вижда, че във всички партии има желание за ново отношение към политиката, отношение на отговорност към избирателите.

"Разбирателство имаме както с Патриотичния фронт, така и с другите партии, но имаме и трудно преодолими въпроси. Затова ще извървим докрай пътя на консултациите. Разбира се, трябва да видим и дали ще има математическо мнозинство, защото дори заедно с Реформаторския блок и Патриотичния фронт, мнозинството пак ще е крехко."

АНКЕТА: Ще се състави ли правителство в рамките на 43-то НС?

АНКЕТА: С кого да се коалира ГЕРБ?