Очаква се днес Айзък да се превърне в ураган, съобщи Франс прес, а във вторник да удари САЩ.
По този повод Републиканската партия вече отложи с един ден - за вторник, деловата част на своя конгрес, който започва в понеделник. Поривите на вятъра достигат вече 95 километра в час. Бурята напусна Хаити и снощи прекоси Куба, информира американският национален център за наблюдение на ураганите, цитиран от БТА.

Вчера беше съобщено за седем жертви в Хаити, а днес - за 19.  
"Непрекъснато осъвременяваме данните. Нямаме технологичните средства, за да събираме бързо данните. Има области, които все още не сме успели да достигнем заради проблеми с комуникацията", заяви Алта Джийн-Баптист, директорка на хаитянската Гражданска защита, цитирана от БГНЕС.
Бурята е разрушила 335 къщи и е повредила 2346. 15 000 души са били евакуирани.

Вчера президентът на страната Мишел Мартели и съпругата му, както и премиерът Гари Конил раздаваха храна и хигиенни материали в кварталите на Порт-о-Пренс, засегнати от бурята.

Преминаването на Айзък през Хаити будеше още по-голяма тревога, тъй като възстановяването на страната след земетресението от 2010 г., при което загинаха над 250 000 души, далеч не е завършило и около 400 000 души продължават да живеят в бежански лагери.

Двама души починаха от удавяне и в Доминиканската република, а близо 13 000 бяха евакуирани.

Вижте снимки