Това се случи на символичен вот на доверие, който последва назначаването на Пападимос миналата седмица, предаде АФП, цитирана от БТА.
Най-малко 152 депутати в 300- членния парламент гласуваха за коалиция, включваща партиите на социалистите, консерваторите и крайнодесните националисти.

Новият гръцки премиер Лукас Пападимос е оптимист, че еврозоната ще преодолее трудностите, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Министър-председателят, който застана начело на трипартийна коалиция, заяви, че проблемите на Гърция ще бъдат по-големи извън еврозоната, отколкото в нея.

"Гърция трябва да предприеме по-смели крачки за преодоляване на дълговата криза", заяви Пападимос преди вота на доверие. Той подчерта, че проблемите на страната биха станали още по-големи, ако Гърция напусне еврозоната.

"Трябва да вземем още по-радикални мерки, за да се справим с кризата, което включва подсилване на ресурсите и гъвкавостта на Европейския фонд за финансова стабилност (ЕФСФ) и създаване на по-силна рамка на икономическото управление в еврозоната", подчерта Пападимос.

Той отново повтори призива си за категоричен ангажимент на партийните лидери към условията на спасителното споразумение от 130 милиарда евро, от което страната се нуждае, за да избегне банкрут.

Гръцкият бюджетен дефицит е продължил да нараства през октомври заради задълбочаването на рецесията в резултат на мерките за икономии, въпреки спешните данъчни мерки, които се очакваше да започнат да увеличават приходите, съобщи междувременно Ройтерс, цитирана от БТА. Дефицитът на централния бюджет се е увеличил с 11 процента на годишна база, достигайки 20,10 милиарда евро през първите десет месеца на 2011 г., според данни на министерството на финансите.
Данните се отнасят за дефицита на държавния бюджет, който изключва разходите на местните власти и на социалното осигуряване.