Гасят горски пожари край Елхово и Средец

stat
19:06  |  26 август 2013 | Общество / Редактор Таня Тодорова /  
В овладяване на пожара участват повече от 50 огнеборци В овладяване на пожара участват повече от 50 огнеборци
Сн.: Bulphoto

Близо 2000 дка сухи треви и гора горят край граничното с Турция село Лесово. Първоначалният сигнал е подаден към 15 часа. Заради горещината и вятъра пожарът бързо се разпростира. Пожар възникна в ранния следобед и в района на с. Тракийци, град Средец.
 Освен сухи треви, горят храсти и смесени гори край Лесово.
Обхванати са и 200 дка смесени гори в района на селата Малко Кирилово, Вълча поляна и Лесово, съобщи пред репортер на БТА областният управител на Ямбол Николай Пенев. Заради вятъра огънят бързо се разпрострял на площ 1500 декара.

В овладяване на пожара участват повече от 50 огнеборци, служители на горското стопанство в Елхово, полицаи и доброволци. Включена е специализирана техника в гасенето. На мястото са 40 служещи в ямболското военно формирование. Ограничено е разпространението на огъня към границата с Турция.

Няма пострадали хора. Пожарът не застрашава населените места в района

Причините за пожара ще се изясняват след неговото потушаване, но по непотвърдена информация огънят е бил запален от преминаващи през границата ни с Турция бежанци.

В неделя над 20 горски служители от Елхово и Ямбол, пожарникари и доброволци, погасиха пожар, възникнал в местността Острица, в землището на село Вълча поляна - община Елхово. Огънят беше обхванал над 70 дка гори.

Благодарение на бързата реакция и добрата координация между службите е овладян пожарът, който възникна в ранния следобед в района на с. Тракийци, гр. Средец. В потушаването на огъня в широколистната гора участват над 30 горски служители - 20 служители от ДГС - Средец и 10 от Регионална дирекция по горите - Бургас.

Последно в Общество


Активизира се Източният маршрут на мигрантите

Миграционната криза в Европа продължава, независимо от намаляването на миграционните потоци от Северна Африка, Близкия Изток и Азия през 2017 г.