Румен Симеонов се призна за виновен за това, че за периода от 24.10.2017 г. до 02.11.2017 г. в София и във Велико Търново, повторно, в немаловажен случай, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал у жена от Велико Търново заблуждение, че е доктор Рушен Мохамед - ливанец по народност, специалист по коремна хирургия, практикуващ в Германия. 

Той заблудил  потърпевшата, че е уредил преглед на болната й от онкологично заболяване дъщеря в клиника в Турция при лекар, който ще дойде от Германия, за което следва да заплати в брой 500 щатски долара, и с това направил опит да й причини имотна вреда в размер на 839,77 лева, представляваща левовата равностойност на исканата сума.

Опитът останал недовършен поради независещи от дееца причини. Майката на детето се е усъмнила в Румен при едно от посещенията в софийска болница.

Като се представял за хирург, мъжът се опитал да убеди родителите, че 13-годишната им дъщеря Никол няма рак на тазобедрената става, а съвсем друго заболяване. И срещу пари ще помогне за лечението.

За това деяние му е наложено наказание лишаване от свобода за срок от две години, чието изпълнение е отложено с изпитателен срок от четири години. Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Румен Симеонов е ром от Нови Искър. Във Фейсбук този измамник обаче се представя като Рушен Мохамед, ливанец. Цялата схема с опита за измама за дъщерята на Надя Костадинова, майката на детето,  той е реализирал сам, няма съучастници, е категоричен прокурорът по случая Тотко Найденов.

Румен има и други предишни подобни измами, за които вече е осъждан. Той обичал да се представя за длъжностно лице и влизал в ролите много професионално. Бил е полицай и филмов продуцент. Разследвал измами и искал от хората пари, защото МВР било бедно. Организирал фалшиви кастинги за филми и събирал от кандидатите по 20 – 30 лева за участие в препитването. Подобна зловеща схема и гавра със съдбата на болно момиче обаче правел за пръв път.