Петима са подсъдимите за смъртта на собственика на фирмата за строителни материали "Гранити", като бившият директор на Агенцията за държавни вземания Станислав Михайлов, сочен за поръчител, се съди задочно, тъй като е в неизвестност.

Съдът с председател Захарин Захариев произнесе три оправдателни присъди за двамата подбудители: Михайлов и Галин Костов - бивш съдебен изпълнител, както и за обвинения в помагачество Нено Стоянов, съобщи "24 часа".

За виновни съдът призна Стоян Колев, също обвинен в подбудителство, и Стоян Петров – обвинен за убийството на бизнесмена. Те ще лежат по 18 години в затвора при първоначален строг режим.

"Със сигурност ще протестирам присъдите им. Не съм имал друго подобно дело в практиката си", заяви наблюдаващият прокурор Ангел Георгиев, който поиска най-тежки наказания и за петимата – доживотен затвор без право на замяна.

Това е правен абсурд, има осъдени за убийство, а излиза, че няма поръчители и мотив, коментираха в кулоарите и юристи, ангажирани с делото.

Стоян Стоянов беше отвлечен и убит на 6-и март 2008-а година. Бизнесменът изчезна, след като паркирал автомобила си в гаража на кооперацията, в която живее. Едва през октомври 2009 година полицията откри трупа му в землището на несебърското село Паницово.