В него се посочва, че интензивни преговори между двете страни текат от петък, като до момента са разменени по две оферти.

Почти месец "bTV Медиа Груп" и "Булсатком" спорят, програмите на телевизията не се излъчват в мрежата на сателитния оператор заради липса на нов договор. От 11 януари заради същия търговски спор и програмите на ТV7 не се излъчват в мрежата на "Булсатком".

Днес, заедно с новата си оферта към "bTV Mедиа груп", "Булсатком" е изпратил писмо. В него "водени от постепенното сближаване на позициите", от оператора излагат новото си предложение, "за да се избегне генерирането на дълготрайни негативни ефекти върху пазарните позиции на двете компании, но най-вече ефекта за потребителите, които за наше огромно съжаление са основен потърпевш от спора".

Миналата седмица "bTV Медиа Груп" изпрати предложение за продължаване на договора с "Булсатком". В него бе записано, че то е с възможно най-добрите ценови условия, при които телевизията може да продължи да създава качествени български сериали и да заплаща за най-доброто от световното кино и спорт, което представя на зрителите сега.
Срокът на предложението изтича днес.

Няма причина да не се стигне до споразумение
, ако не днес, то утре или в следващите дни, тъй като и двете страни са заинтересовани да има споразумение, коментира по-рано днес пред БНР Пламен Генчев, един от собствениците на "Булсатком".
Според него и двете страни има още какво да предложат и от какво да отстъпят. По думите му, около 35% от домакинствата с платена телевизия са клиенти на "Булсатком".
През настоящата седмица сме планирали да активираме отново преговорите и с ТВ7, каза Генчев.

bTV не виждат какво повече могат да отстъпят, коментира Весела Димова, директор продажби.
"Предпоследната ни оферта, изпратена на 14 януари, генерираше отстъпки в рамките на милиони. Максимално концентрирани сме върху това да финализираме преговорите днес. Ние изпратихме една допълнителна оферта към "Булсатком" в неделя, т.е. вчера, която предлага един още по-добър ценови подход и считаме, че сега е време и "Булсатком" да направи своите отстъпки към нас.
В крайна сметка те разпространяват нашето съдържание, правят бизнес по този начин и считаме, че е редно и те да поемат своя дял. Нашите оферти не предполагат "Булсатком" да изисква увеличение на таксите към своите абонати", категорична е тя.

bTV срещу "Булсатком" - Анкета