Това съобщават от "Булсатком", цитирани от БТА. Въпреки усилията на сателитния оператор да постигне нова договореност с приемливи за абонатите си условия, до споразумение към момента не се е стигнало, пише в съобщението.

От компанията информират, че сигналът ще бъде възстановен при достигане на справедливо решение за всяка страна, включително и за многобройните абонати. Компанията ще компенсира своите клиенти за причиненото неудобство със отчисление от месечната такса за всеки абонат за времето от прекъсването на сигнала до момента на неговото възстановяване.
Операторът ще оказва и съдействие за настройка на телевизионните приемници на клиентите си за приемане на ефирен сигнал.

Спирането на програмите не зависи от волята на "Булсатком", тъй като договорът с bТV е бил едностранно преустановен още преди неговото изтичане, а за времето между Коледните и Новогодишните празници до ново споразумение не се е стигнало, допълват от компанията.

Към момента няма благоприятен развой в търговските взаимоотношения между bTV Media Group и "Булсатком" и договор за настоящата 2013 година не е подписан, съобщиха пък от медията.
Поради това абонатите на кабелния оператор не получават сигнал от седемте канала на медията от 02.30 ч тази нощ.
Според bTV, доставчикът продължава да налага безпрецедентна ценова дискриминация на програмите на телевизията, въпреки че цената на каналите под тази марка е "изцяло съобразена с пазарните условия и себестойността на програмното съдържание".

От bTV смятат, че така ""Булсатком" злоупотребява с пазарната си мощ и над 35% пазарен дял и изнудва медията с непазарни цени, а в същото време предлага по-добри условия на други български канали с многократно по-нисък аудиторен дял".
"Булсатком отказва конструктивни преговори и диалог с медията и продължава да не заплаща дължимите значителни суми на bTV Media Group, посочват от медията. Според медийната група, операторът декларира и по-малък от реалния брой зрители.

Преди дни от bTV посочиха, че заради неуредени плащания прекратяват договора си с оператора в края на миналия месец. От "Булсатком" обаче отрекоха да имат задължения към телевизията. Двете страни постигнаха временно споразумение - да излъчват програмите на bTV  по празниците. В първия работен ден обаче "Булсатком" отряза сигнала.