Преди дни лидерът на столетницата Сергей Станишев също се обяви за ранни предсрочни избори, но не уточни дата- каза, че предстоят консултации.
Евродепутатът Йотова поясни, че в редиците на социалистите има различни мнения за живота на правителството.

От ГЕРБ заявиха, че са за избори в края на септември (28-ми) или началото на октомври (5-и), към тези дати предпочитание изразил и президентът - по думите на лидера на ББЦ Николай Бареков.

За Йотова най-доброто решение е да се чуят възможно най много мнения. Това ще стане във вторник на заседание на Националния съвет на БСП. Затова на пленума са поканени не само членове на НС, но и широк кръг от ръководствата на БСП по места.

"Искаме да чуем всички мнения, които са меродавни, от които много зависи. Защото това ще са хората, които ще правят изборите", обясни Йотова пред БГНЕС.

Никой от другите представители на ръководството на БСП не коментира пред медиите какво е обсъждано от БСП днес. На заседанието бяха взети изключителни мерки да не изтича информация - дори на участниците телефоните бяха поставени извън залата.

По информация на bTV социалистите са анализирали изборните резултати, както и отминалата година на управление на Пламен Орешарски. Обсъдена е била и темата за замразяването на проекта "Южен поток"- тема, която по-рано се оказа, че е изненада и за БСП, и за ДПС.

БСП е удивена от решението за прекратяване реализацията на проекта "Южен поток", обяви в интервю за ИТАР-ТАСС зам.-председателят на партията Янаки Стоилов.

Очаква се във вторник Националният съвет да обсъди едногодишния отчет на правителството на Пламен Орешарски и резултатите от изборите за Европейски парламент.

Анкета: Кой от вариантите за предсрочен вот предпочитате?