Борисов нареди да се реши въпроса с добива на газ в Добруджа

stat
14:03  |  3 януари 2018 | Политика / Автор Калина Петрова /  
Бойко Борисов се срещна с кмета на Генерал Тошево Валентин Димитров Бойко Борисов се срещна с кмета на Генерал Тошево Валентин Димитров
Сн.: Официален сайт

Премиерът Бойко Борисов и кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров обсъдиха резултатите от провелия се референдум в общината по въпроса за добив на газ.
Това съобщиха от правителствената информационна служба. 

Премиерът разпореди на министрите на околната среда и водите Нено Димов, на енергетиката Теменужка Петкова и на земеделието, храните и горите Румен Порожанов в спешен порядък да намерят решение на въпроса.

С голямо мнозинство жителите на Генерал Тошево решиха да не се добиват нефт и газ на територията на общината. На местен референдум близо 97% от гласувалите казаха “да“ на предложението общинският съвет да не одобрява такива проекти.

Допитването беше инициирано през декември от кмета Валентин Димитров във връзка с плановете на “Русгеоком БГ“ да добива природен газ в региона. Последно в Политика


Европейската отбрана на фокус при визитата на Меркел

Основните теми на разговорите при визитата на Меркел в София ще са свързани с миграцията и общата европейска отбрана, отбеляза за Дир.бг Даниел Стефанов.