„Като дойдат президентски избори, настава една истерия – ще се кандидатирате ли. Питам защо и кой го е толкова страх. На предишните президентски избори бях кмет и пак беше същата истерия”, каза Борисов по Нова телевизия, цитиран от "Фокус" и БГНЕС. 
Той обаче още един път заяви, че няма да се кандидатира.
ГЕРБ има кандидат за президент и той ще бъде обявен на 4 септември, потвърди лидерът на партията и премиер.

Доволен съм от работата на Росен Плевнелиев като министър, каза Борисов без да уточни дали кандидатът на ГЕРБ за президент е наистина министърът на регионалното развитие.
Самият Плевнелиев вчера каза, че кандидатурата му е хипотетична.
 
„Доволен съм от Лили Павлова (зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството, управляващ средствата по ОП "Регионално развитие" - б.р.), от Прегьов (Георги Прегьов - зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството), от Николина (Николова - член на УС на Агенция "Пътна инфраструктура"), от Московски” (Ивайло Московски - министър на транспорта), допълни Борисов.

Моето мнение е, че вече правителството работи на 100%, категоричен е премиерът.

Според него грозна инсинуация са слуховете, че Цветан Цветанов и Симеон Дянков имат спорове помежду си - последния път заради спирането на рафинерията на "Лукойл".
Вестниците лъжат много, смята Борисов.
"В момента, в който усетя нещо такова, виновниците ще ги махна", категоричен бе премиерът по отношение на съмненията, че управляващите се разделят на групички и предизвикват конфликти, цитира го БГНЕС.
"В момента, в който някой се обяви срещу свои колега, ще го махна. Всеки, който ми предизвика конфликт, мога да му покажа как бързо става, на другия ден може да не бъде министър. Явно няма къде да ни намерят кусур и се хващат за нещо", каза още той.

Борисов обясни, че когато се работи в екип са възможни спречквания.
"Не всички трябва да се обичат или да се разбират", подчерта министър-председателят.

"Ако има министър с който работя ежеминутно, това е Симеон Дянков. Няма да допусна конфликт между вицепремиерите. Казал съм - работите заедно", заяви Бойко Борисов.

"С изключение на жените на Дянков, Цветанов и на Вежди Рашидов, аз не познавам семействата на министрите. Това са строго избрани от мен професионали в дадените теми, ние нямаме нищо лично в отношенията”, обяви министър-председателят.

Има по-важни теми от изборите, които искам да си говорим, каза Борисов. Да си говорим за културния туризъм. Не да има сега такива спални на морето и пияниците да идват. Влагаме пари в културен туризъм, за да идват хората за това.

Кметът на Варна Кирил Йорданов щяхме да подкрепим и на миналите избори, само че Сергей Станишев ни изпревари. Подкрепяме го, защото е добър кмет на Варна, заяви Борисов.

Вече се произнесох по темата за даренията на МВР, каза премиерът и добави: Държавата трябва да финансира МВР. Даренията досега не трябва да се връщат, да не си поставяме прекалени цели. Оттук нататък вътрешният министър да си подреди така нещата, че да не се допуска такива дарения.
Силни спекулации са, че полицаят е махнат заради информацията за даренията. Така, че съм казал днес директорът на СДВР да каже защо го е отстранил, заяви премиерът по повод уволнения полицай.

„Откъде накъде една партия ще има на държавна земя символ”, коментира за Дом-паметника на Бузлуджа премиерът и попита как ще реагира обществото, ако от ГЕРБ решат да си направят партиен паметник в Борисовата градина.