Запитан дали той е избраникът на управляващата партия, Плевнелиев отговори, че ако бъде посочен - ще е първият, който ще излезе и ще каже. По думите му, неговият приоритет като министър е всеки втори ден да открива пътни участъци и туристически атракции, защото сега е сезонът на ремонтите, предаде БНТ.

"От мен се очаква да дам всичко от себе си като регионален министър, да не загубим нито ден по тези приоритети на България, а каквото реши партията, ще стане ясно. Ако аз съм човекът, който бъде посочен, аз ще съм първият човек, който ще излезе пред всички вас и ще каже „да" - защото, "не" - защото. Но при всички случаи искам да съм коректен пред вас и пред всички български граждани и не мога да коментирам нещо, което е още хипотетично, виртуално. Ако стане реално, ще чуете много категорично и ясно", посочи министърът в Ямбол.

Според последното социологическо проучване, представено вчера от Центъра за анализи и маркетинг, ако Росен Плевнелиев бъде издигнат за кандидат за президент, за него биха гласували 18.7 на сто от анкетираните, за кандидата на левицата Ивайло Калфин - 12.4 на сто, а за независимия кандидат Меглена Кунева - 12.1 на сто.

Плевнелиев и кметът на Ямбол Георги Славов откриха комплексния социален център в Ямбол, предаде "Фокус".

Комплексният социален център в Ямбол ме изпълва с гордост, защото ние тук сме първи, но не в България, първи сме в Европа. За първи път в Европа една от 27 европейски държави осъществява висш пилотаж в работата с еврофондовете – един проект да бъде съфинансиран от няколко различни програми и от няколко различни европейски фонда, каза министър Росен Плевнелиев.

Ямболското средство за предпазване от зли духове, завист и невървеж получиха министрите Росен Плевнелиев и Симеон Дянков при посещението си в града. Кметът на Ямбол Георги Славов им подари кукерчета – пластичен знак, символ на Международния маскараден фестивал – „Кукерландия”. Пожеланието към министрите е ямболските кукери да им носят късмет в натовареното им ежедневие при изграждане на пътища и управление на държавната хазна, посочиха от община Ямбол.