Това заяви днес край чирпанското село Оризово премиерът Бойко Борисов, цитиран от Дарик радио.
„Това, което показаха медиите от Бузлуджа - разрушената им сграда, ограбена през годините, точно показва състоянието на партията им - в разруха, но се пукват да я осветяват, за да има някаква фасада. Полуразрушена, но отвън - лъсната", коментира още министър-председателят.
По думите на Борисов направеното от БСП - "да осветят Бузлуджа, въпреки забраната на областния управител на Стара Загора Йордан Николов, показва какво представлява партията им".

Социалистите запалиха звездата на паметника, издигнат на върха в петък вечер, въпреки че преди това областният управител на Стара Загора забрани достъпа на граждани и технически лица в сградата на Дом-паметник "Бузлуджа" (Чинията) с аргумента, че е опасна за живота и здравето на хората.
Между 40 и 50 000 симпатизанти на червената партия се изкачиха до Историческата поляна под връх Бузлуджа в Стара планина в събота, за да отбележат 120-тата годишнина на организираното социалистическо движение в България и празника на БСП - 2 август. Звездата на паметника била захранена с електричество от съседен частен лифт. Техникът влязъл вътре с кордон от охраната на Сергей Станишев и Ивайло Калфин.

Борисов не коментира ще има ли санкции за служителите на НСО, осигурили достъпа му. За съдбата на сградата, която е държавна собственост, премиерът каза, че няма да предприеме нищо. „Да пуснат писмо, да си я вземат и да се оправят", заяви още Борисов.

МГЕРБ: Да почистим след БСП
Младежката организация на ГЕРБ в Казанлък организира акция по почистването на поляните под връх Бузлуджа, съобщиха от пресцентъра на партията. Вече са почистени част от отпадъците, останали след националния събор на БСП за честването на 120-годишнината на партията.
Проявата е минала под мотото "Да почистим след БСП".

Станишев: Екзотика преди избори

Управляващите мятат обществото от едно недоумение в друго, каза междувременно на пресконференция Сергей Станишев и визира лансираните в медиите предполагаеми кандидатури за президентския пост на ГЕРБ - Христо Стоичков, Росен Плевнелиев, Симеон Сакскобургготски, Цецка Цачева.

Според Станишев, ГЕРБ разбират, че като партия не могат да излъчат кандидат, който да отговаря на критерия да е обединител на нацията, да е способен да чува и други мнения, да се грижи и отстоява българския национален интерес.
„Борисов си дава сметка, че самият той не отговаря на първия критерий - да бъде обединител. Оттук нататък идва цялата екзотика на ситуацията. Ясно е, че който и да е кандидат за президент на ГЕРБ, той ще бъде 100% зависим от министър-председателя и от неговата воля”, заяви Станишев, цитиран от "Фокус".