Според прокуратурата чрез измамата незаконно е бил присвоен терен от 14 дка в кв. "Стрелбище", на стойност 973 000 лева, където общината е възнамерявала да построи детска градина.

Делото започна именно след сигнал на Борисов. През 2008 г. той сезира тогавашния прокурор на София Николай Кокинов, че фалшифицираният му подпис стои под договор за продажба на общинска земя в размер 14 декара. Тя се е намирала в район „Триадица“. Имотът е трябвало да стане собственост на бизнесмена Петър Драшков, брат на бившия зам.-шеф на ДАНСИван Драшков. 

През февруари обаче делото срещу Драшков беше прекратено, защото прокуратурата пропусна срок, в който трябваше да внесе отново в съда коригирано обвинение срещу него.

Сега подсъдими са Даниела Малинова и Ивалина Трифонова-Янакиева. За Подсъдими Трифонова се твърди, че е измамила Драшков, представяйки се за служител на общината, а Малинова, която е бивша служителка на архива на СРС).

Днес премиерът заяви пред Софийския районен съд, че въпросният подпис категорично не е негов, предаде БТА.

"Не само не са моите тези подписи, но и тука са различни", добави той, преглеждайки документите.

На въпрос дали печатът върху документа в действителност е на Столичната община, Борисов отговори, че няма спомен за това и сега не знае какъв е печатът.

Премиерът допълни, че по негово време от общината са спрели изпълнението на сделката. И подчерта, че не е познавал Петър Драшков нито преди въпросния случай, нито след него.

След излизането си от залата обаче Борисов избегна коментар пред журналисти, излизайки от задния вход. 

Оказа се, че e бързал да отиде в Съдебната палата, където в момента дава показания по сигнал на „Протестна мрежа“ във връзка с прелитането на руски самолети над територията на страната, предаде БНР.

"За мен нито има нарушение на Конституцията, нито на какъвто и да е текст от закона", коментира той пред медиите там, цитиран от "Фокус".

Той изрази надежда, че е случайно, че двата разпита се провеждат точно преди изборите.