Германската полиция разпитва 17-годишен бежанец, който бе задържан по подозрение, че планира самоубийствен атентат в Берлин, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Тийнейджърът бе арестуван по-рано в село Герсвалде в провинция Бранденбург, на 100 км североизточно от Берлин, след като полицията научила, че той изпратил прощално послание на свои роднини, в което казва, че "се е присъединил към джихада".

Посланието в Уатсап било изпратено миналата седмица. Полицията научила за него снощи. Тийнейджърът е разпитван, но засега няма данни да е било планирано конкретно нападение.

Германското вътрешно министерство заяви, че няма данни за непосредствено предстоящо нападение.

Първоначално заподозреният бе идентифициран като сириец, но полицията проверява дали само се е представил като такъв, а всъщност да е от северноафриканска държава.

Тийнейджърът, чието име не се съобщава, дошъл в Германия през 2015 г. като непридружен малолетен и се регистрирал като кандидат за убежище. От 2016 г. той пребивавал в приемен център за малолетни и непълнолетни бежанци в Герсвалде, където е бил задържан тази сутрин.