На 25 октомври съдът за малолетни в Брюксел оправда единствения привлечен като обвиняем за нападението, от което Тюлеков остана частично глух и сляп.

Днес адвокатът на българина ще внесе протест срещу съдебното решение, което е необходима процедура, за да може прокуратурата да продължи съдебното дирене.

След съдебното решение през октомври белгийските медии съобщиха, че скоро се очаква привличането под отговорност на втори обвиняем.
Решението на съда да освободи заподозрения досега е заради качеството на записите от охранителните камери в метростанцията. Според магистратите не показват достатъчно ясно лицата на нападателите, които очевидно са от арабски и африкански произход .

"Качеството от тези камери не е добро и не е достатъчно доказателство. Приятна изненада е, че съдът взе правилното решение, особено при такъв деликатен случай", коментира след решението Димитри де Беко, адвокат на заподозрения.

Снощи медиите съобщиха за пореден инцидент в метрото в белгийската столица, при който двама служители на метрополитена са били нападнати и пребити от група от 20-30 младежи.
По тази причина служителите в метрото настояват поне на правото да използват спрейове, тъй като при този последен инцидент няма нито един задържан, а пострадалите служители са с избити зъби, счупвания и множество кръвонасядания.