При катастрофа на магистрала "Тракия" снощи загина друг основен свидетел по делото - 50-годишният Георги Цветанов от Плевен.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Ловеч съобщиха, че днес малко след 13.30 ч. в полицията в Тетевен е получен сигнал за битов скандал в Глогово. По първоначални данни бившият служител на НСО и основен свидетел по делото "Октопод" Пламен Устинов се скарал с 52-годишния Младен Алдинов. Семействата на двамата имали стара вражда.

Вижте снимки>>>

При свадата пред дома на Алдинов, Устинов счупил стъкло на автомобила на опонента си. Говорителят на Окръжната прокуратура в Ловеч Кирил Петров заяви, че бившият служител на НСО е отишъл с намерение да се саморазправя.

В конфликта се намесили синовете на двамата - 22-годишният Стамен Устинов и 24-годишният Румен Алдинов.

Пламен Устинов наранил Румен Алдинов с брадва по главата. След това е извадил и оръжие, но свидетели на случката са успели да му вземат пистолета.
24-годишният мъж обаче също успял да нанесе с брадва два удара на Пламен Устинов в областта на тила, допълни говорителят на ловешката прокуратура.

Двамата пострадали са откарани към болнични заведения за оказване на медицинска помощ. Пламен Устинов е приет в болницата в Тетевен с наранявания по главата и в областта на шията. Очаква се малко по-късно да бъде транспортиран в болницата в Плевен.

Като свидетел по "Октопод" допреди месец Устинов е бил с постоянна охрана, добави Петров.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление от общ характер, за причинени средни телесни повреди. Извършват се действия по издирването на оръжията.

През май 2012 г. Пламен Устинов заяви под клетва в съда, че Алексей Петров е поръчал убийството на един от най-богатите българи - Васил Божков. Бившият служител на НСО разказа, че поръчката за ликвидирането на Божков дошла през 2006 г.
Два месеца по-рано отново в съдебната зала Устинов, който бе свидетел и по делото "Наглите", обяви, че Алексей Петров му е поръчал да убие и бизнесмена и футболен бос Гриша Ганчев.

Инцидентът с другия свидетел по делото "Октопод" - Георги Цветанов от Плевен, е станал около 22.40 ч. снощи в района на 186-ия километър на АМ "Тракия".
Цветанов, който е бивш директор на плевенския клон на Първа частна банка, е шофирал ”Фолксваген Голф” с несъобразена скорост. Загубил е контрол над автомобила, който напуска пътното платно и се преобръща. Мъжът е получил фрактура на черепа и е починал в линейката на път за Университетската болница в Стара Загора.

Началникът на Пътна полиция в Стара Загора Деян Славов опроверга слуховете, че Георги Цветанов  е загинал при атентат. По думите на Славов, най-вероятно плевенчанинът е заспал зад волана.

Заместник-окръжният прокурор на Стара Загора Нейка Тенева също заяви, че на този етап на досъдебното производство няма данни за интервенция върху автомобила на Цветанов. Назначени са експертиза за техническото състояние на фолксвагена и съдебно-медицинска еспертиза. Тенева каза още, че не е имало и свидетели на пътно-транспортното произшествие.

Междувременно Алексей Петров, обвиняем по делото "Октопод", обяви награда от 100 хиляди долара за предоставяне на достоверна информация за разкриване на извършителите и поръчителите на атентата срещу него.
Петров направи това пред журналисти преди днешното заседание на Специализирания наказателен съд по делото.