Убийството е станало пред кооперацията, в която Лилян Александров живеел – на ул. „Емануил Манолов”, около 19,45 минути, предаде Дарик радио. Мъжът е застрелян с няколко изстрела.

До късно снощи е продължил огледът на мястото на инцидента, където е престигнало ръководството на областната дирекция на МВР и прокурор. Полицията търси свидетели, тъй като е имало хора наблизо.

Лилян Александров се е прибирал към къщи от събиране на клуба му, бил е причакан и застрелян. Засега има информация, че стрелецът е бил сам,  заяви рано сутринта пред bTV шефът на полицията в Габрово комисар Денислав Донков.
По-късно обаче КРОСС съобщи, като се позова на иформация от МВР, че са задържани двама заподозрени. По първоначална информация най-вероятният мотив за убийството е неуредени взаимоотношения.

Близък на Александров разказа, че от няколко месеца той е бил заплашван и дори е подавал сигнал в полицията. Мъжът, който пожела анонимност, обаче не уточни за какво са били заплахите.

По думите на полицейския началник името на треньора се свързва само със спорт и със спортните постижения на града. Затова е започнала работа по всички стандартни версии - лични, финансови, дори професионални.
Александров се е занимавал и със странични дейности, но те, според комисаря, не са били толкова важни.
"Той обучаваше много деца и е високоуважаван човек в града", подчерта Донков.

Пред "Фокус" той коментира, че убийството на треньора е един от най-сериозните инциденти, станали от началото на 2011 г.
„За съжаление през 2010 г. и сега много зачестиха убийствата в такъв спокоен град, какъвто винаги е бил нашият. Това е притеснително. Не знам какво се отразява на хората – кризата ли, не знам, но е много неприятно. Работим – има по какво”, каза още той.

Лилян Александров бе определен за треньор номер 1 на Община Габрово за 2009 година. Женен, има две деца.

Понастоящем Александров бе наставник и изпълнителен директор на клуба по спортна акробатика и батут "Акроарт", както и селекционер на младежкия национален отбор по скокове на батут, предаде БГНЕС. Негови възпитаници са спечелили 22 медала от световни първенства, шампионати на Европа и състезания за Световната купа. Четири момичета от клуба на Лилян Александров участваха на последното Световно първенство във Франция.

(Очаквайте подробности)

Последна актуализация в 12,15 ч.