Това заяви посланикът на САЩ за България Джеймс Уорлик пред bTV, цитиран от БГНЕС.
Той познавал добре всеки член на кабинета, дори някои му било приятели.
Срещам се с представителите на опозицията, тъй като и тях считам за мои приятели, заяви Уорлик.

Според него американският бизнес има добър опит в България. И затова през 2010 и 2011 г. американските инвеститори са били най-много.
Като сериозен проблем пред инвеститорите Джеймс Уорлик посочи администрацията. Но това е проблем и за българския бизнес, допълни той.

По думите му, необходимо е икономиката да бъде подпомогната от правителството. Той призна, че в България има много бедни хора.

Уорлик отново критикува съдебната система и обясни, че тя трябва да заработи по-добре и правителството да направи някои промени. Според него реализирането на тези реформи не е лесно.
Ние сме готови да помогнем, във всяка една област, за да можем да заздравим съдебната система, каза той.
Според него сега е моментът да се направят промени и премиерът Бойко Борисов трябва да поеме отговорност. Той изтъкна, че правителството работи добре за момента.

За изборите Уорлик каза, че те не са били организирани добре, защото са били 2 в 1. Може би трябва да се преразгледа Законът за изборите, предложи той.
"Меденият месец свърши, казваме ние в САЩ, сега правителството трябва да действа отговорно и да се справя с проблемите на българските граждани",беше първият му коментар след вота миналата година. 

Американският посланик заяви, че трябва да се разгледа добре законодателството за прилагане на СРС-тата. Според него в момента има  тишина по проблема, вместо да започнат да се прилагат нови методи за разследване.

България трябва да направи това, което е най-добро за България, а не което е най-добро за Русия или САЩ, коменира Джеймс Уорлик казуса с АЕЦ "Белене".