Убитите чужденци са седем мъже и две жени, а убитите афганистанци са четирима мъже и една жена, съобщи високопоставен представител на на афганистанското правителство, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

Седем души са ранени.

Като цитира официални източници, Франс прес съобщава, че е потвърдена смъртта на един американец, четирима индийци и един италианец.

Ръководителят на полицията в Кабул генерал Абдул Рахман Рахими съобщи, че нападателите са открили огън по ресторанта на хотела "Парк палас".
Някои от гостите са били там за предстоящ концерт, а други са вечеряли.

Талибаните поеха отговорност за атаката

Радикалното афганистанско движение „Талибан“ пое отговорност за нападението.

"Това е самоубийствена мисия, извършена от един от нашите муджахидини от Логар. Атаката беше внимателно планирана да удари събитието, на което присъстваха важни хора и американци“, заявиха екстремистите в изявление, цитирано от АФП, на която се позова "Фокус".

Според говорителя на талибаните Забиула Муджахид в нападението участвал само един боец, въоръжен с автомат "Калашников", пистолет и жилетка с експлозиви, а не от трима, както съобщи афганистанското правителство.

Талибаните засилиха нападенията си, след като обявиха "пролетната офанзива" след изтеглянето на повечето чуждестранни войски от страната.

Преди няколко дни талибаните свалиха хеликоптер, пълен с дипломати. Посланиците на Норвегия и Филипините в Пакистан загинаха, а посланиците на Полша и Холандия бяха ранени.