Това каза премиерът Сергей Станишев след официалното посрещане на последния български контингент в Ирак, цитиран от „Фокус”. По думите му сме получили висока оценка за добре изпълнените задачи и високия професионализъм на българските военни.
Според началника на Генералния щаб на Българската армия ген. Златан Стойков участието на военния ни контингент в Ирак е довело до повишаване на оперативните способности на армията ни. Военните са взели участие и във възстановяването на социалната инфраструктура като училища и болници.
Премиерът припомни, че до 2005 г. в мисията са загинали 13 български военни. Той изтъкна общите оценки за изключително високия професионализъм на военните ни и посочи, че се гордее, че в рамките на мандата след промяната на участието ни в Ирак не сме дали нито една жертва. Премиерът Станишев припомни и хуманитарния принос на българските военни в Ирак.
Самолетът с последния български контингент, участвал в операцията в Ирак, кацна в раннния следобед на летище София. С него пристигна и българската делегация, водена от министъра на отбраната Николай Цонев.
Вижте снимки от пристигането на ротата на летище София