"Там, където започнем да правим проверки, започват да си плащат. Най-новият припев е: "Ще платя". 20 години никой не ги е контролирал, второ, те си мислят за сценичните изяви, но в последната една година в лицето на НАП показахме, че има държава и всички са равни пред закона. Една голяма част от тези изпълнители вече ходят на участия с касови апарати, издават фактури. Например, Васил Найденов беше при мен и дойде с касов апарат и с фактури, за да покаже, че вече е дисциплиниран", заяви Стефанов пред bTV.

Той уточни, че само от трима известни изпълнители се очакват над 1 млн. лева от данъци.

Шефът на НАП съобщи, че и при футболистите продължават проверки.
"От 4 футболни клуба, направихме 8 млн. и са внесени в хазната. Вече възлагаме ревизии и върху осигурителните вноски. В резултат на дейността на НАП, вече се декларират заплати от порядъка на 30, 40, 50 000 лева", добави шефът на данъчните.
Той уточни, че материалите за играчи и футболните босове са предадени в Комисията за борба с корупцията.

"В резултат на акциите на НАП започна да има и друга категория райониране на общините, вече се събарят незаконни сгради, незаконното строителство спря. Редица законодателни изменения има. Колите, яхтите, къщите, които принципно се ползват за забавления, бяха използвани като фирмени. Всички проверки се предават след това на прокуратурата", обобщи Красимир Стефанов.

За проверките на лидерите на парламентарно представените политически сили, той коментира, че в НАП не бягат от такива проверки.
"НАП поставя всички наравно пред закона. Разчитам, че политиците и партиите няма да направят НАП маша за разчистване на политически разправии. НАП е длъжна да ги провери", подчерта Стефанов.

Той коментира и продажбата на "Кремиковци", като нарече сделката доста мистериозна.