Миналата седмица Танов заяви, че по време на разговора си с дупнишките бизнесмени през 2006 г. Петков, който тогава беше министър, е договарял наркопазара.
"Имало е договаряне с посредничеството на Алексей Петров за движението на наркотични средства и тази договорка засяга Златко Баретата и Галеви да не си пречат взаимно - едните да изнасят синтетиката, а другите да връщат хероина в България и това да става на бартер, да няма движение на пари, за да не могат да бъдат разкрити", каза тогава митничар №1.

Цветанов пък заяви, че тази версия според него е достоверна, но това не може да се установи, тъй като специалните разузнавателни средства, с които е записван разговорът, са били унищожени.
Петков веднага отговори, че двамата са лъжци и че ще ги съди, като уточни, че той не е разпореждал унищожаването на СРС-тата.

Днес Румен Петков обвини по БНТ, че Ваньо Танов, че е прикривал дупнишките братя Галеви. Ексминистърът отново настоя цялата разработка за братя Галеви да бъде разсекретена.
"Аз съм утвърдил ползването на СРС-та, това не е чадър. Питам ползвани ли са всички екстри, които съм разрешил. Има ли втора заявка за СРС-та относно братя Галеви, ако съм я разрешил, ползвани ли са техническите възможности на службата, ако не са ползвани, защо не са. Ако не са Танов (който тогава беше шеф на ГДБОП - б.р.) много категорично се е стремял да прикрие нещо в действията и живота на братя Галеви, но нека да се разсекрети разработката", настоя Петков пред БНТ.

Той каза още, че Танов е ухажвал дълго време и Будимир Куйович (осъден за наркотрафик - б.р.) и го призова да отговори на въпроса взимал ли го е от границата.

"Имам въпрос към господин Цветанов - разработван ли е Ваньо Танов в качеството му на директор на агенция "Митници" тази година. Използвани ли са били срещу него СРС-та и какви са резултатите. Ако има такава разработка, значи Цветанов няма доверие на Танов", каза още той, цитиран от БГНЕС.
Според него Танов е работил неефективно, докато беше шеф на ГДБОП.
"И аз точно затова го освободих. Той извърши груби нарушения, свързани с човек, който има 14-годишна присъда", добави Петков, но не уточни подробности.
Според него Танов не случайно е бил изключен от Асоциацията на полицейските ръководители.

"Те не могат да покажат никакви доказателства срещу мен, това са абсурдни твърдения. Ако може да докаже твърденията си за мен, да ме арестува веднага", призова Петков. Той бе категоричен, че човек, който не може да докаже такива твърдения и заема поста вътрешен министър, трябва да си подаде оставката.

Петков смята, че атаката срещу него е за да се отклони вниманието около скандала с апартаментите на Цветан Цветанов. Същата била целта и при замесването на Никола Филчев в две убийства.

Бившият министър заяви, че това, което прави МВР съвсем не е толкова добро, колкото се представя пред медиите.
"Показните убийства бяха 20-25 годишно, 2007 г. бяха сведени до 6. Сега не са по-малко. Когато застреляха Юри Галев стана ясно, че май месец е стреляно по друго лице, защо тогава не се обяви този разстрел", попита Румен Петков.

Според него премиерът разбира, че след като по такъв циничен начин лъже негов министър, накрая няма начин и той "да не го отнесе".

По-късно вътрешният министър отказа да коментира пред журналисти дали директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов е бил разследван от МВР тази година.

До преди няколко месеца имаше кофликт между Цветан Цветанов и Ваньо Танов за работата на МВР и митниците, но той бе изгладен.