Взривове отекнаха тази сутрин в Одеска област в 8:53 ч., съобщиха местните канали в приложението "Телеграм". Сирените в Одеса и региона бяха задействани в 8:49 ч., предава БТА.

"Всички граждани в Одеса и областта да се скрият в бомбоубежищата. Балистична ракета от Крим лети в посока към Одеска област. Намерете укритие чрез интерактивната карта "бомбоубежище/укритие", информира кметът на украинския черноморски град Генадий Труханов.

По информация на местните канали в "Телеграм" е имало взривове в района на курортното селище Каролино Бугаз в Белгородднестровски район.

Българите в областта са над 150 000 души и са трета по брой общност според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В самия град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район.

Малко по-рано Министерството на отбраната на Русия съобщи, че системите на противовъздушната отбрана са унищожили 36 дрона, изстреляни от Украйна през изминалата нощ срещу територията ѝ.

Петнайсет безпилотни летателни апарата са свалени над Курска област, девет над Липецка, по четири над Воронежка и Брянска и по два над Орловска и Белгородска, посочи ведомството в публикация в социалната мрежа "Телеграм".