Такава възможност не е изключена според вътрешния министър Цветан Цветанов. „Би могъл. Но това, което според мен е по- важно, е да се стремим към институционално взаимодействие. Има хора в МВР и прокуратурата, които според мен не трябва да бъдат там”, заяви той в предаването на Нова телевизия „Директно Карбовски”.

В отговор на въпрос дали Филчев е част от "Октопода" вътрешният министър посочи, че "бившият главен прокурор попада в полезрението". Той е категоричен също, че Филчев и Алексей Петров са се познавали много добре.

В началото на тази седмица Цветан Цветанов каза, че има нова хипотеза за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева. В понеделник, 15 ноември, германският журналист Юрген Рот съобщи пред „Дойче Веле", че Цветанов му е казал, че Никола Филчев е поръчал две убийства - на ямболската адвокатка и на прокурора Николай Колев.

 Пресъздадох всичко това, което се тиражираше през последните няколко години от близките на убития Колев. И това всъщност дава основание да бъдем много по-прецизни, за да не остават подобни съмнения в близки хора на убития. Това каза Цветан Цветанов във връзка с изказаното от него мнение пред медиите по отношение на бившия главен прокурор Никола Филчев. В момента говорим само за това, което се хвърля в публичното пространство от близките на прокурора Колев, добави министърът. Той се съгласи, че Филчев има страшен имидж.

На въпрос дали Никола Филчев е разследван Цветанов отговори: „Всичко, което е свързано с евентуални подобни хипотези, е предмет на разследване и на проверки", допълва Дарик.

Цветанов заяви, че всички поръчкови убийства от миналото се разследват и има стремеж за разкриване на максимален брой от тях.

„Аз влязох случайно в политиката, но искам да бъде искрен", каза още в предаването на Нова телевизия министърът и отрече да е катастрофирал с колата си в пияно състояние край село Шума, където има къща.