Великобритания осъди на 9,5 години затвор българин масажист, насилил сексуално 10 свои клиентки в собствените им домове, съобщава DailyMail.

45-годишният Юлиян Димов бил професионален физиотерапевт на свободна практика и намирал жертвите си в приложение, през което те резервирали часове за масаж.

Димов е бил заловен, след като една от жертвите му подала жалба в полицията, че я е нападнал по време на масаж през ноември 2022 г. Властите открили и други негови клиентки, които също се оплакали.

Българинът е хванат на летище "Гетуик" при опит да хване полет обратно за България на 15 юни миналата година.

Освен това в телефона му униформените открили снимки на жертвите, заснети без тяхното разрешение. Той препращал снимките на жените на свой приятел, който работел в агенция за недвижими имоти.

Въпреки доказателствата за сексуално посегателство и воайорство, Димов твърди, че снимките са само за професионална употреба в неговия уебсайт за масажи.

Димов е осъден по 12 обвинения за сексуално насилие, шест обвинения за воайорство и два обвинения за опит за воайорство миналия месец, като заседанието по делото се е състояло миналата седмица. В залата са присъствали майка му и съпругата му, отбелязва британската медия.