Инцидентът е станал в участъка между село Люти брод и Черепишкия манастир, съобщиха от Областна дирекция на МВР във Враца. 53-годишният Иван Ненков  пътувал за София, когато на завой след двата тунела в района на скалния феномен "Ритлите" изгубил управлението на колата си и паднал в дерето към река Искър.

Пред спасителите си оцелелият по чудо мъж разказал, че вероятно е изпаднал в безсъзнание. Свестил се на другата сутрин и изпълзял от колата. Започнал да пълзи по брега, изминал за два дни едва около 1 км, след това успял да стигне с импровизиран сал по реката до железопътен мост в района на гара Люти брод. Там бил забелязан тази сутрин от кантонера Ромео Луканов, който правел задължителния обход на железопътното трасе. Работникът установил, че Ненков е жив, макар и в безпомощно състояние, и веднага подал сигнал в транспортната полиция в Мездра.

Днес, в ранния следобяд, спасителни екипи от Враца и Монтана достигнали до пострадалия с лодка и с нея го транспортирали до село Люти брод. Необичайният начин за спасяване се е наложил заради почти отвесните брегове на Искър в този участък на дефилето.
Пострадалият е откаран в мездренската болница за преглед и лечение, уточниха от полицията.

По-рано полицията съобщи за друга тежка катастрофа, при която е загинал мъж. Той се блъснал с колата си в билборд, като преди това отказал проба с дрегер и катаджиите го пуснали да отиде до болница за кръвна проба.