Инцидентът е станал в 5,30 ч. на бул. „6-ти септември”, близо до светофара срещу Съдебната палата, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Мъжът, управлявал миниван „Пиаджо”.  Два часа преди катастрофата на бул.”Марица”-юг автопатрул на Четвърто РУП е забелязал автомобила криволичи. Колата е била спряна за проверка и е било установено, че Гарабедян не притежава свидетелство за правоуправление, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията в Пловдив.

Тъй като е имало съмнение, че шофьорът е употребил алкохол, е бил извикан патрул на сектор „Пътна полиция”, но той отказал на пътните полицаи да бъде тестван с дрегер. Съставен му е бил акт за това, че не притежава свидетелство за правоуправление, след което е бил изпратен да даде кръвна проба в болница с предупреждението да не шофира. Два часа по-късно мъжът е катастрофирал.


Изпратени са били аварийни автомобили на Гражданската защита и пожарната. За да бъде извадено тялото на водача, дежурните от аварийния отряд са изрязали вратите на минивана.
Други пострадали няма, тъй като шофьорът е пътувал сам.