Взривното устройство е избухнало пред концертната зала на Двореца на спорта и културата в центъра на Ставропол, съобщи началникът на отдела за извънредни ситуации в градската управа Борис Скрипка. То е било с мощност около 250 грама тротилов еквивалент. В бомбата са били сложени и метални парчета. Тя е избухнала в 18.45 ч. московско време.

Три от жертвите са жени. Те са загинали на място.

По последнни данни броят на пострадалите при експлозията в Ставропол е достигнал 38 души, предаде ИТАР-ТАСС. По думите на  Борис Скрипка властите в града и Ставрополски край ще окажат материална помощ на всички пострадали.

Ставропол, който е населен предимно с руснаци, е на около 350 км северозападно от Грозни, столицата на Чечения, където, както и в съседна Ингушетия и Дагестан, през последните месеци се забелязва прилив на ислямистко насилие, отбелязва БТА.

На 29-ти март при две експлозии на метростанции „Лубянка” и „Парк на културата" в Москва загинаха 40 души, а над 100 бяха ранени. Група чеченски екстремисти, начело с лидера Доку Умаров, поеха отговорност за атентатите в московското метро.