Това каза по bTV бизнесменът Пламен Стоянов – един от братята Дамбовци,  за ролята и печалбата им в комбината и за ареста им при операцията „Октопод“.
Той и брат му Йордан Стоянов бяха освободени от съда срещу подписка.

"Всичките депа на територията на „Кремиковци“ са закупени от нас, но не е закупена самата земя. Това е само право на ползване и преминаване, изработена е схема на влизане и излизане", каза още Пламен Стоянов, цитиран от БГНЕС.
Той уточни, че има спекулация, че са закупени терени в „Кремиковци“, а всъщност никога не е имало такива уговорки и такова нещо.
Според него обвиненията срещу него и брат му не са от вчера, а датират от 11.02. 2008 година, като цитира извадка от сайта „Опасните“, където е описана цялата схема и подготовка, в която те са намесени.

Стоянов допълни, че Александър Томов е казал, че не ни познава, но това не е така, като доказа думите си, показвайки снимки с Томов в комбината от преди време.
"Целта на закриването на предприятието беше да бъде изгонен Митал", смята още той.

Запитан дали познава Алексей Петров, той каза, че за първи път го е видял в ареста.
"Знам много добре какво казвам, но аз по никакъв начин не се притеснявам, бизнесът ми по принцип с „Кремиковци“ започна много отдавна, като подизпълнител на доста фирми. Ние започнахме първи в държавата с преработка на стари автомобили“, коментира още Дамбовеца.

Попитан защо е бил арестуван, Стоянов отговори: „Да се надявам, че е грешка, аз не се притеснявам от това и мога да го докажа с документи, елементарно е – когато инвестираш над 28 милиона евро и имаш 850 човека, да правиш кражби, които по никакъв начин не могат да издържат тази структура“.

"Никога не съм се движил с охрана, имам ли вид на човек, който се притеснява и говори несериозно", попита риторично един от братята Дамбовци в коментар дали се притеснява за живота си.