Заедно с Петров в ареста ще остане и Марчело Джотолов. Братята Пламен и Йордан Стоянови (Дамбовците) и Момчил Кръстев получиха мерки за неотклонение "подписка".
На обвиняемите Антон Петров - Хамстера, и Николай Велков съдът наложи мерки за неотклонение "парична гаранция" в размер на 20 000 лева, предаде БТА.

При излизане от съдебната зала Алексей Петров каза пред журналисти, че се надява, че подозренията срещу него ще отпаднат на следващия етап.

Адвокат Васил Василев коментира, че защитата на Петров няма намерение да търпи необективност. Той посочи, че в случая обвинението представя модел на необективно и противоправно поведение, тъй като поднася материали, които съдържат само недоказани твърдения. Той посочи още, че се надява в бъдеще прокуратурата да изпълни задълженията си и да започне да събира и доказателства, които оневиняват обвиняемия.

Прави чест на българския съд, който постанови това решение, заяви обаче адвокат Василев. По думите му, цитирани от БГНЕС, въпреки натиска и обществените очаквания съдът е променил мярката за неотклонение на петима от задържаните.
 
Седмината, заловени при операция "Октопод" на 10 февруари, бяха оставени в ареста с решение на Софийския градски съд на 12 февруари. Днес прокуратурата поиска потвърждаване на мерките "задържане под стража" и за седемте обвиняеми.