"Актът, който предприех вчера, е изключително основан на морални причини, защото за мен е изключително важно за моите избиратели, които са ми дали своето доверие, за моето семейство, моите приятели и децата ми да е ясно, че аз съм човек, който достойно се справя със своите задължения, независимо къде е." Това каза бившият заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, който вчера подаде заявление за отказ от имунитет, цитиран от БГНЕС.
Това той направи заради съмнения за многократното завишаване на цената на така нареченото водно огледало в Кърджали, изразени от депутата на ГЕРБ Емил Димотров.

"В първия проект бяха, само част от стените, а в този, който ние довършихме 2007 г., се изпълни пълният обем на стените плюс хидротехническото съоръжение долу, което всъщност представлява яза, който поддържа водното ниво, плюс допълнителни много инженерни съоръжения“, каза Михалевски. По думите му ценовите условия между 2001 г. и 2007-2008 г., когато се извършваше строителството, се различават поне два пъти, два пъти и половина. Оттам идвала разликата.

„Какво представлява всъщност това съоръжение? Това съоръжение защитава града от наводнения. Това е единственият град, над който и под който има общо над 1 милиард кубика вода. Няма друг град в България с такава специфична ситуация. Той защитава града при извънредни ситуации на аварийно изпускане и това е неговият елемент на сигурност към града“, каза още депутатът. "Полицията не е проверила коректно нещата”, заяви Михалевски.

„Объркали са се с това, че община Кърджали е финансирала почистване и в това число на река Арда и други дерета извън река Арда, но те не са включени в обема на обекта. Има други участъци на реката, където са чистили. Просто е станало някакво объркване в полицията", каза той. "Това е сложно инженерно съоръжение, което трябва да се проверява от хора, които разбират материята.