По-рано Баретата обвини в интервю Демби, че го е изнудвал за 100 000 евро. По думите му, ако не му ги дадял, Демби заплашвал, че ще пусне за него компромати в ДАНС. Димитър Вучев отрече да е притискал Иванов. За отношенията в подземния свят и ролята на Златомир Иванов той проговаря за пръв път.
Ето какво каза Демби пред Дарик:
- "Уби Бобъра, стреля по Темерута, стреля по мен. Какво има да говоря за този?!"
- Казвате, че Златко Баретата е убивал хора и е поръчал дела срещу вас и дори е стрелял срещу вас.
- Срещу мен и срещу свидетели по тези дела, които са срещу мен. Той ги избива до крак. Мога да ви дам конкретни примери.
- Дайте.
- Например, Мартин Лудия. Той избива всички, които са по моите дела. Той ги избива, за да направи така, че все едно аз ги избивам – това е неговата стратегия.
- Можете ли да докажете това, което казвате?
- Мога да докажа, че Бобъра, лека му пръст, беше пуснал жалба в полицията, че Златан иска да го убива. Така също и Темерута е пуснал такава и това го има документирано. По тези деца беше стреляно, никакви мерки ответни не видяхме от органите на МВР по случаите.
- Убиец ли е Златомир Иванов Баретата?
- Пряк убиец е на Тони Клюна. При стрелбата в къщата му пряко той е стрелял. (При тази стрелба обаче Клюна оцеля, той бе застрелян по-късно пред сладоледена къща в центъра на София - б.р.)
- С тези интервюта смятате ли, че ви дава някакъв знак?
- Нещо такова.
- Знак за какво?
- Сигурно, че пак ще ме убива.