Сигналът на тел. 166 е подаден към 2.50 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР. Било съобщено, че в тревните площи пред дискотеката лежи човек в безпомощно състояние. Пристигналите незабавно на място екипи на полицията и “Бърза помощ” установили, че младежът е починал.
Изяснена е самоличността на убития – 20-годишният Стоян Балтов от Сливен, студент по фармация в София. Извършен е оглед, има свидетели очевидци на инцидента. По думите им, към 2.30 часа компания от 6-7 младежи в нетрезво състояние излезли от дискотеката, която се намира до блок 19 в Студентски град. Спречкали се с други момчета и се сбили. Някои от участниците в побоя са потърсили медицинска помощ в “Пирогов”. Евгени Игнатов, началник на "Криминална полиция" в 7 РПУ, заяви пред БНТ: "Имало е сбиване между две компании - едната, от които на потърпевшия, не са били употребили алкохол, докато другата е била употребила значително количество".
Назначена е съдебно-медицинска експертиза за установяване на причините за смъртта. "Аз, доколкото разбрах, се касае за мозъчен кръвоизлив вследствие на контузно-разкъсни рани, разрушен е важен кръвоносен съд и това е довело до кръвоизлив мозък", уточни Кирилов.
Състудентите на Стоян го описват като много хубаво и добро момче, играел футбол.
По случая е заведена преписка в Седмо РПУ. Там са отведени и задържани за 24 часа петима от участниците в побоя. Всички те са на около 19-20 г. Полицията е изискала записите от охранителните камери на дискотеката, които са монтирани на входа. Вижте снимки от мястото на убийството
Вижте карта