В хода на делото прокуратурата поиска до шест месеца условно лишаване от свобода с три години изпитателен срок за Сидеров, преаде БТА. За същите две обвинения срещу съпругата му Капка Сидерова прокуратурата поиска оправдателна присъда поради липса на доказателства. Защитникът на двамата - адвокат Явор Нотев, поиска от съда оправдателни присъди и за двамата поради неясноти в обвинителния акт.
Двамата са подсъдими за подбуждане в лъжесвидетелстване на Павел Чернев при пътния инцидент на автомагистрала "Тракия" на 7 април 2006 г. По второто обвинение срещу Сидеров за опит за укриване на хулигански действия при същия инцидент прокуратурата отново поиска шест месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок.
След края на съдебното заседание Сидеров обяви, че е доволен от решението на съда и то показва, че съдебната сисмета може да бъде ефективна. "Оправдателната присъда е обективна. Тя свали едно недоказано, недействително и необосновано обвинение, което беше скалъпено от началото до края. Целият този тормоз, който преживяхме заедно със съпругата ми обаче, не може да бъде заличен", заяви още той, цитиран от Фокус. На въпрос как тогава се е стигнало до оправдателна присъда, Сидеров отговори, че са се сменили прокурори, както и “този, който инсценира цялата работа – министърът на вътрешните работи”. “Може би това има значение. Основният поддръжник на обвинението се казва Румен Петков”, заяви лидерът на "Атака".
На излизане от Съдебната палата Сидеров беше посрещнат от около 30 привърженици на партията, които скандираха: “Волен!“, „Атака!“ и „Победа!“.
Вижте още снимки