Фондация "Нашият Дом е България" алармира за "опасно чалга и долно събитие за деца и хора от всички възрасти, на което обикновено се разпространява райски (адски) газ, алкохол и евентуално наркотици на малолетни".

В писмо до медиите организацията с нестопанска цел визира нощен клуб на ул. "Иван Денкоглу". От фондацията разказват, че на 11 май - Денят на Светите братя Кирил и Методий, са се разиграли грозни сцени, за които прилагат и снимков материал.

Снимка: Фондация "Нашият Дом е България"

Арх. Пламен Пламенов Мирянов, който оглавява фондацията, не е допуснат от собственика на клуба да влезе вътре и е извикал полиция. От организацията твърдят, че униформените са заели страната на собственика на заведението, въпреки че според тях то е известно с "разпространението на наркотици, райски газ и алкохол на деца - от 12-годишни до 14, 15-годишна възраст".

"Разполагаме с доказателства, че човек, занимаващ се 20 години с разпространението на наркотици, е влязъл в клуба", съобщават от фондацията, позовавайки се на данни от охранителната фирма и добавят: "Тъжно е, че на този ден Будителството, Просветата и Просвещението от страна на Св. равноапостолни и славянобългарски просветители Кирил и Методий са противопоставени с приспиването, принизяване и деградацията на съвременните деца на България чрез мерзките послания на чалгата, липсата на християнско образование в училищата и отровата на наркотиците и алкохола. Това намаляване на жизнените и духовни сили на децата води към сигурно оглупяване, развращаване, деградиране, а понякога до трайни увреждания, осакатяване, психически деформации и греховно падение, депресивни състояния и дори суицидни настроения!"

Снимка: Фондация "Нашият Дом е България"

"Нашият дом е България" е организация с нестопанска цел, основана на идеята за популяризиране и съхраняване на християнските ценности, красотата, културата, традициите и историята на България. Заявената цел е създаване на концерти, кратки филми, книги, фотографии и инициативи, които споделят благата вест за Христа със света, повдигат националното самочувствие и допринасят за развитието на културна България, говорят за силата на българския дух и за богатството на българската словесност, за вярата.

Част от дейността на фондацията е ориентирана и към организиране на благотворителни инициативи, част от които свързани с подпомагане на деца и възрастни в неравностойно положение, както и кампании в посока ремонт и обновяване и съхранение на паметници на културата, облагородяване на паркове, зелени площи и други.