Сигналът за нападението е подаден около 19.45 ч. на телефон 112. По първоначални данни докато пътувал от Севлиево за Ловеч от страничен път е излязъл микробус, който се блъснал умишлено в инкасовия автомобил и го блокирал, съобщиха от МВР. От микробуса излезли двама маскирани, облечени в полицейски униформи и въоръжени.

След минути се появили още два автомобила, от които също изскочили двама, облечени в полицейски униформени. Те заплашили шофьора на инкасовия автомобил и охранителя, който пътувал до него. С помощта на режещи
инструменти направили отвор в каросерията, откъдето са взели и
част от наличните пари. После подпалили микробуса, който използвали за барикада и избягали в неизвестна посока с двата автомобила.

Откраднати са около 2 милиона лева, твърди БНТ, като уточнява, че информацията не е потвърдена. От МВР не дават точни сведения чия собственост са парите, като се позовават на следствената тайна. По неофициална информация инкасо автомобилът е превозвал оборотите на търговски фирми от Велико Търново, Габрово и Севлиево.

Районът на инцидента бе отцепен от полицията в радиус от 10 км. Четири областни дирекции на МВР работят по случая - Ловеч, Габрово, Плевен и В.Търново. На входно-изходните артерии са изградени контролно-пропускателни пунктове.

Обирът е станал за около десетина минути. Били са с полицейски униформи и въоръжени, което е доста притеснително, заяви по Нова ТВ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Запитан дали е нормално инкасови автомобили да се движат в тъмната част на денонощието, вътрешният министър каза: “Не бих искал да навлизам в правилата за инкасовата дейност, но ние ще изясняваме защо е променен маршрутът. Работим и по евентуална версия за вътрешна намеса. Шофьорът и охранителят нямат до момента налична съпричастност към престъплението”, предаде БЛИЦ.
Министърът припомни, че преди време е имало идентичен обир - на “Хаинбоаз”, а в рамките на месец извършителите са били задържани.

Само преди 5 дни двама въоръжени мъже обраха банков клон в Студентския град в София.