Окръжната прокуратура в Хасково привлече като обвиняема 17-годишната девойка с инициали Е.К. за опит за умишлено убийство на 83-годишната си баба (Л. С.) в Меричлери. Макар и непълнолетна, предполагаемата извършителка е разбирала свойството и значението на деянието и е могла да ръководи постъпките си, се посочва в съобщението на държавното обвинение.

Жертвата бе открита в безпомощно състояние в дома ѝ на 24 август. В хода на оперативно-издирвателните действия криминалистите установили, че извършител на деянието е внучката на жената, която признала, в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая, стореното от нея и описала механизма на извършеното.

Словесен конфликт между двете преминал във физическа саморазправа, като Е. К. нанесла няколко удара с нож в тялото на пострадалата жена, след което избягала. След преглед от парамедици пострадалата била отведена за лечение в болнично заведение в Пловдив.

По случая е образувано досъдебно производство. Извършен е оглед на местопрестъплението, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели, като са били назначени съдебномедицински и психологична експертизи.

Е.К. беше задържана от органите на МВР за срок от 24 часа, а след привличането ѝ в качеството на обвиняема, на същата е постановено и задържане за срок до 72 часа. Предстои Окръжната прокуратура в Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемата, допълват от прокуратурата.