Окръжният съд на Бургас остави 56-годишния Антоан Подмолов от Каменар по прякор Подмола в ареста. Мъжът бе задържан тази седмица по обвинение за наркотици. Според адвоката на Антоан обаче в него не са открити такива. Прокурор Червеняков пък заяви, че според държавното обвинение Подмола давал малки количества дрога на лица от турски произход като мостра и ако те я одобрели, създавали организация за пласирането й в Хасково и Кърджали, съобщи BurgasInfo.

Припомняме, че Подмола бе задържан, заради това, че на 10-ти януари в дома си в поморийското село Каменар предоставил лично на друг човек наркотик - 4 топчета коноп в кутия от цигари. В случая конопът попаднал в Мустафа, който е свидетел. По този случай е образувано отделно досъдебно производство.

Подмола е известен с връзката си с Димитър Желязков - Очите през годините.

Днес адвокатката на Антоан поиска по-лека мярка, за да може мъжът да се грижи за 81-годишната си майка, с която живее, и която е прекарала инсулт. Съдът обаче реши да остави мъжа в ареста.

Съдът счете, че макар и на сравнително ранен етап, до момента в хода на досъдебното производство са събрани гласни, писмени, веществени доказателства и доказателствени средства, от които може да бъде изведено в достатъчна степен на достоверност обосновано предположение за авторството на деянията.

Съдът счете, че е налице реална опасност от извършване на престъпление от страна на Антоан Подмолов, ако не бъде задържан, която опасност се извежда от показанията на свидетелите С. Б. и М. К. По отношение опасността от укриване, Окръжен съд - Бургас намери, че към момента не съществува реална опасност обвиняемитя да се укрие, тъй като същият има трайна връзка с населеното място, в което живее. Опасностите, а именно обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление са дадени алтернативно, поради което и наличието само на една от тези опасности е достатъчно, за да обоснове вземане на най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на Окръжен съд - Бургас може да бъде обжалвано или протестирано в 3-дневен срок пред въззивна инстанция.