Окръжният съд в Пловдив отстрани от длъжност шефката на отдел "Обработка на плащанията и задълженията" в НАП Ренета Иванова.

Тя е обвинена във взимане на 4 хиляди лв. подкуп. от фирма, за да упражни влияние върху други свои колеги във връзка с нередности, открити при проверка. На 25 февруари Иванова е приела половината от сумата, след което веднага е била задържана.

Тя дойде в съда свободна, тъй като е пусната под парична гаранция от 3 хиляди лв. Днес е подала молба за напускане. Отстраняването й се налага, тъй като няма отговор от приходната агенция по молбата на Иванова.

Разследването продължава и служителката би могла да повлияе върху свидетелите, мотивира се съдът.

Адвокатката й Ташкена Колчева уточни, че тя е подала молбата за освобождаване по взаимно съгласие, тъй като клиентката й не искала повече да стъпи в НАП.

Икoнoмичecки прoблeми ca принудили aрecтувaнaтa дaнъчнa шeфкa oт НAП в Плoвдив дa пoиcкa пoдкупa. Рeнeтa Ивaнoвa прecтoя 72 чaca в aрecтa. Ивaнoвa имa двaмa бoлни cинoвe. Мaлкият, кoйтo e нa oкoлo 25 гoдини, cтрaдa oт пcихичнo зaбoлявaнe, a гoлeмият, кoйтo e нa 34 гoдини, имa мнoгo тeжък пaнкриaтит и тeжкa фoрмa нa диaбeт.