35-годишният Георги Семерджиев, който бе задържан за жестоката катастрофа на кръстовището на столичния бул. "Черни връх", отказва всякакво съдействие на следствените органи. След ареста си вчера той отказа да даде доброволно кръвни проби за алкохол и наркотици, както и всякакви проби от телесни течности.

Това заяви за Dir.bg Мария Павлова, завеждащ специализиран отдел 01 на НСлС, който се занимава с тежките произшествия в транспорта.

По думите й, следователите вече са изготвили предложение до прокуратурата и в рамките на днешния ден ще се внесе искане в съда за принудително вземане на проби от бившия футболист.

Семерджиев вече е с повдигнато обвинение по член 343, ал.3, т.Б - за причинено пътно-транспортно произшествие с две жертви, след което извършителят е избягал от мястото на инцидента. Предвиденото в закона наказание е от 5 до 20 години "лишаване от свобода", когато случаят е особено тежък.

"Вече са назначени няколко експертизи - съдебно-медицинска, тройна автотехническа, физико-химична, както и няколко технически експертизи на видеоклипове от мобилните телефони на очевидци. Днес продължават и разпитите на свидетелите", каза още Павлова.

В отговор на въпрос на Dir.bg дали след извършените огледи има данни, че едната жертва на катастрофата може да е пътувала в джипа "Ауди Q7", управляван от Семерджиев, Мария Павлова бе категорична, че към момента няма такива данни.

35-годишният бивш футболист от снощи се намира в следствения арест на бул. "Г.М. Димитров". Той вече има нает адвокат. 

Едната от загиналите млади жени е от София, научи от свои източници Dir.bg, а другото момиче е от провинцията, но е студентка в столичен ВУЗ. 

Междувременно в социалните мрежи се появиха много постове, в които очевидци разказват за безумното шофиране на Георги Семерджиев по пътищата в страната. 

Снимка: Скрийншот/Facebook

Един от потърпевшите е столичанинът Георги Маринов, чиято кола е била леко ударена от бившия футболист на Околовръстното шосе. Маринов разказа, че е шофирал в посока бул. "България", когато водачът на черен джип "Ауди Q7" се е опитал да мине пред него, като го е засичал няколко пъти.

"Мъжът шофираше агресивно и минаваше между колите. Тъй като искаше да заобиколи и мен, ме удари и ми издра бронята. Не съм подавал сигнал в полицията, тъй като щетата е малка. На предното стъкло на черния джип имаше полицейска лампа", обясни Маринов.

Подобни са разказите и на други двама мъже.

Снимка: Скрийншот/Facebook

Снимка: Скрийншот/Facebook

Началникът на столичната Пътна полиция комисар Тенчо Тенев пък ще бъде изслушан днес в Столичния общински съвет, за да запознае общинските съветници с набелязаните мерки за подобряване на сигурността на движение в града.