Двамата мъчители на таксиметровия шофьор от Манастирище Венцислав Тодоров ще лежат в затвора - това реши съдебен състав на врачанския окръжен съд, председателстван от магистрата Лидия Крумова и в чиито състав беше съдия Петя Вълчева, съобщи "Конкурент".

Милен Младенов и Евстати Евстатиев бяха осъдени на по 12 години зад решетките при първоначален строг режим. Отделно от това солидарно двамата дължат 30 000 лева на Венцислав за причинените му неимуществени вреди, както и 4 500 лева за направените разноски по делото.

Припомняме, че престъплението беше извършено на 18 декември 2016 г., когато Евстати и Милен наемат Венцислав с таксито да ги закара от дискотеката в Козлодуй до Хайредин. Вместо да платят, двамата пребиват от бой шофьора и го закарват до язовира край село Ботево с намерение да го удавят. Тъй като водоемът е замръзнал и мъчителите не успели да изпълнят намеренията си, пребили Венцислав повторно и го съблекли по бельо, вързали го за колата и го теглили по замръзнал селски път. Откраднали му дневния оборот от 140 лева и счупили мобилния му телефон, след което го зарязали полугол насред пустощта. Часове по-късно шофьорът бил открит и спасен от лекарите във врачанската болница. Двамата обвиняеми, които бяха арестувани броени дни след зверството, бяха 8 месеца в следствения арест, след това бяха освободени с разрешение на държавното обвинение.

Докато чакат да бъдат изправени пред съда обаче двамата мъчители не стоят кротки. Евстати изнасилил малолетно момиче на 24 октомври т.г., заради което бил арестуван от районния съд в Козлодуй. В сряда окръжният магистрат Петя Вълчева отказа молбата му за освобождаване от ареста. Милен пък беше реабилитиран след изтърпяване на наказание по друго престъпление и споразумение, сключено с прокуратурата.

Решението на врачанския окръжен съд може да се обжалва в 15-дневен срок пред Софийски апелативен съд.