"Перфектно осъществен удар снощи. Благодаря на Франция и Великобритания за мъдростта и силата на войските им. Не можеше да се постигне по-добър резултат. Мисията е изпълнена!", написа Тръмп в туит.

"Много се гордея с великата ни армия, която след милиарди одобрени похарчени долари ще стане най-добрата, която страната ни е има. Нищо и никой няма да се приближи", написа още Тръмп.

Официалната сирийска информационна агенция САНА съобщи за най-малко трима пострадали цивилни от западните удари, нанесени през изминалата нощ по Сирия. Не се уточнява къде.

Военен източник каза за ДПА, че при ударите в провинция Хомс са ранени шестима войници. Сирийският бригаден генерал Али Майхуб, цитиран от Асошиейтед прес, при един от ударите по военна база в Хомс са ранени трима цивилни, макар че атаката била неуспешна, защото ракетата била "отклонена". При друго нападение с "няколко ракети", насочени срещу изследователски център в Барзех край Дамаск, е била разрушена една сграда и са нанесени материални щети, но няма човешки жертви. В поразената сграда имало образователен център и лаборатории.

Руското министерство на външните работи заяви по повод медийни съобщения за пострадали при американските удари, че по данни на руското посолство в Дамаск няма пострадалите руски граждани, предаде ТАСС. 

Организацията за забрана на химическите оръжия заяви, че мисията й за установяване на фактите в Сирия ще продължи, дори и след нанесените под егидата на САЩ въздушни удари, предаде Асошиейтед прес.

В изявление ОЗХО посочи, че изпратеният от нея екип от експерти ще се придържа към плана си да разследва предполагаемата химическа атака от миналата седмица в град Дума.

"Мисията ще продължи дейността си в Сирийската арабска република за установяване на фактите около предполагаемото използване на химически оръжия в Дума", заяви организацията.

ОЗХО подчерта, че "работи в тясно сътрудничество с Департамента на ООН за безопасност и охрана за оценка на ситуацията и гарантиране сигурността на групата". Днес оръжейните инспектори ще опитат да пристигнат на мястото на предполагаемата химическа атака в Дума, предаде Ройтерс.