Тръмп за Сирия: Перфектно осъществен удар

Тръмп похвали "перфектно осъществения удар" в Сирия и каза, че "мисията е изпълнена", съобщи Ройтерс, цитирайки Туитър.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп за Сирия: Перфектно осъществен удар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руснаците показаха данните си от обективния контрол - през цялото време ракетите са били проследявани, както и ответните удари на сирийската ПВО. Ако е било нужно, сигурно са щели да се намесят. Обаче нещо не видях американските и натовските генерали да извадят данните на техния обективен контрол.

На долния линк на руски са поместили данните за 10 обекта, които са били обект на атаката на американците по цялата територия на сирия. Също се поставят и въпроси за лъжата на сирийците: как със изстреляни общо 40 противоракети са свалени 75% от 105-те нападащи ракети. Плитката лъжа е без коментар. Ювелирная точность "томагавков" и унылый ЗРК С-400:link/watch?v=Zk_rz8EZUGo 1. Военен обект в Хомс. 2. Воененно летище в Шайрат 3. Воененно летище в Думейр 4. Воененно летище в Блей 5. Здания на научно изсл. К-с Барзе на север от Дамаск. 6. База на ПВО в района на планината Касьон. 7. Района на разположение на 105 бригада на Републиканската гвардия. 8. Воененно летище в Меззе 9. Джарамани. 10. Района на разположение на 41 бригада от войските за специално предназначение.

Каквото си иска Кремълския клепар няма думата, както се вижда. Тоз път сме на правилната страна ;)

Отвъртя поредния перфектен геополитически шамар на Путин. ;) Всяка жаба да си знае гьола!

Американците не искаха да поразят жилищен квартал, а Тръмп е напълно негоден да води война. За сметка на това амуджите вярват, че са недосегаеми и пропагандата им твърди, че никой нищо не им е направил. Явно една поредица от бомби превърщаща сирия в пустина може частично да ги засегне, ако забележат това.

Театрото свърши ,Тръмп трябваше да удари най малкото заради престижа на Америка и го направи по най безобидният начин ,сирийците си взеха своето като свалиха повечето ракети ,или оръжейният полигон Сирия работи с пълна сила ,лошото е за милионите сирийци принудени да се изселят от страната си и разрушените им градове ,и както изглежда по всичко великите сили ще продължат да си мерят ракетите на сирийска земя.

ЗА война трябват поне две страни А руските мишоци както се видя се изпокриха вместо да защитават Сирия.

С такива съюзници ...

МАЧКАЙ ТРЪМПЕ

АМИ ЗАЩО ТАКАВА ПЕЧАЛНА ВИЗИОНОМИЯ? ПЯСЪЧНИТЕ ТИ КУЛИ СЕ СРИВАТ ЕДНА ПО ЕДНА.МАЙ САМО ти СИ ВЯРВАШ.

Ще видим кой има повече пари за ракети, тия които ги изстрелват или тия , които ги свалят.

перфектно осъществен удар с най-красивите, най-умните и най-добрите ракети, които не убиват, не стресират хора и животни, а кротно изчезват някъде по пътя, the best of the best

Да, ракетите са поразили целите си, а ПВО-то на сатрапа Асад, сваляли ракекетите, които успели да прихванат така , че металните отломки се пръскали на посоки и застрашавали живота на цивилното население.. ...ама защо ли се учудвам, то същия изтрепа сума ти сирийци с газ.

сатрапите са американските цру "инструктори" които "инструктираха" как да се разрушат държави и да се поставят марионетни правителства обслужващи техните и корпоративни интереси на сащ, примери коооокото искаш, Ирак, Авганистан, Югославия, Либия, Украйна, България и т.н. и винаги със спорни доказателства, справка Тони Блеър се извини за Ирак междо другото че не са намерени никакви доказателства за оръжията на Садам , но не пречеше да избият сумати народ там и да създадът идил тея същите "инструктори" от цру, ПОНЯЛА

Ударите са започнали през нощта в 03:42 часа. Арабухите чак след разсъмване започнаха да изтрелват своите ПВО ракети- общо 40 бр. и дори на шега да повярва на лъжите човек трябва да си зададе поне 2 въпроса: 1. КАК така 3 ЧАСА СЛЕД ПОРАЗЯВАНЕ НА ОБЕКТИТЕ СИРИЙЦИТЕ СТРЕЛЯТ СВОИТЕ ДОПОТОПНИ ПРОТИВОРАКЕТИ И СВАЛЯТ ? (ГЪЛЪБИТЕ ОТ НЕБЕТО) 2. Как така с 40 свои ракети изстреляни след разсъмване са свалили 71 или 73 (вече им изгубих логиката на лъжите) Томахавки ? Може би са прелитали като пчелички от ракета на ракета да ги поздравят с добре дошли? Ей Тъпи мурзилски тролове. Колкото повече русофили има в една страна, толкова стандарта и на живот е по - нисък.

Абе на оперативката това ли измислихте, бе? Че го и копираш на ляво и на дясно? Интересно, Дана Уайт на въпроса, защо сирийското ПВО е свалило 70% от ракетите не отговори. Да се беше опитала поне да го опровергае, че да ви даде някоя опора тука!

Какво скриват ватенките от пораженията в Сирия по своите Гьобелсови пропагандни канали: Летища, складове, оборудване, всичко е леш за 30 минути. То что вырезает ТВ России! Удары США по авиабазе в Сирии. Цензураlink/watch?v=gu6vjJyCFQw

Хайде, да речем американския посланик ти е казал за началния час. Обаче кой ти каза кога са отговорили сирийците? Чак след разсъмване си ги видял с очите си ли? И така да е, нали знаеш - на тъмно не се вижда. Направо напиши - американския посланик не лъже, сирийците лъжат. Защо да им отговарят въобще да се хабят в такъв случай? Много лоша лъжа си написал във второто си изречение. Мислете повече другия път.

макарон в ролята на лъжливото овчарче

прибързаната атака на тройната коалиция е пълен провал как може да се напада без причина една толкова изстрадала малка страна що за хора са тръмп, мей и макрон, че да искат да надхитрят целия свят

не знам дали е перфектен, но незаконен със сигурност

През първите три месеца на 2018 г. Съединените щати приеха само 11 бежанци от Сирия. Това се съобщава от Fox News в неделя по повод данните на Държавния департамент на САЩ.

The Washington Post: Башар Асад е в добро настроение, подиграва се на американските оръжия след ударите Президентът на Сирия Башар Асад похвали руските оръжия в неделя, докато неговото правителство празнуваше победата над бунтовниците в града, където се случи предполагаемата химическа атака, предизвикала въздушните удари на САЩ през почивните дни, пише електронното издание на американския вестник The Washington Post. Асад направи тези коментари по време на среща с руски депутати в Дамаск, които по-късно казаха на журналистите, че той е бил в добро настроение. Кадри от срещата бяха излъчени по държавната телевизия в Сирия, където се вижда как Асад се усмихва и се смее, докато разговаря с руснаците, пише американският вестник.

Атакистите много сте се загрижили за настроението на Асад, да не би някоя тъжна мисъл да мине през нежната му главица.....

Ватен неграмотник: Ударите са започнали през нощта в 03:42 часа. Арабухите чак след разсъмване започнаха да изтрелват своите ПВО ракети- общо 40 бр. и дори на шега да повярва на лъжите човек трябва да си зададе поне 2 въпроса: 1. КАК така 3 ЧАСА СЛЕД ПОРАЗЯВАНЕ НА ОБЕКТИТЕ СИРИЙЦИТЕ СТРЕЛЯТ СВОИТЕ ДОПОТОПНИ ПРОТИВОРАКЕТИ И СВАЛЯТ ? (ГЪЛЪБИТЕ ОТ НЕБЕТО) 2. Как така с 40 свои ракети изстреляни след разсъмване са свалили 71 или 73 (вече им изгубих логиката на лъжите) Томахавки ? Може би са прелитали като пчелички от ракета на ракета да ги поздравят с добре дошли? Ей Тъпи мурзилски тролове. Колкото повече русофили има в една страна, толкова стандарта и на живот е по - нисък.

Сега ООН ако наистина беше организация трябваше да задължи всички страни, участвали в ъв войната в Сирия да си дадат военните годишни бюджети за нейното възстановяване. Това приблизително прави 1 трилион долара. С тези пари ще се възстанови съсипаната държава, ще се върнат нейните жители и ще настъпи мир и в Европа и света. Но това се прави от хора, а не от мърши.

Бай Дончо, ще береш ядове на дърти години, дай боже да доживееш до по дълбоки старини, но както си тръгнал с рогите напред може и да не ги стигнеш, Путин няма да си поплюва при един следващ удар по Сирия и може заедно с целия американски народ да те изпрати в небитието! !

Наистина перфектно осъществен! Добре изпълнена бойна операция - кратко, точно и ясно.

петък 13 сравнение Сирия-обстрел със 103 ракети-леко ранени трима овчари България-без обстрел-10 убити и 20 тежко ранени...

Седиш си удома и се караш на жената, че се бави с вечерята. По едно време идват някакви и почват да ти крещят отвън, че я пребиваш от бой и ти палят къщата с "молотовки". Интересен развой, ама редно ли е така.

САЩ-еврейски трудов лагер!

Предполагам какъв е бил разговора между Кремъл и Белия дом преди удара: " Тръмп: Вова, понеже много се разпенявихме за тозе удар, дай да го направим бе. Че и тия от дружинката ме натискат. Баба Меркел вика, намаляха ми емигрантите, Тереза иска нещо ново да забаламосва народа, че Скрипал вече не върви, а Макрончо вика, айде бе чичо Дони , да постреляме малко , играе ми се. Та дай координати на няколко бараки , да ги гръмнем и да мирясат. Имат там и една лаборатория дето правят аспирин и аналгин, ще я ударим за да има нещо свързано с химията.Може ли?" Путин: " Добре, ние няма да пускаме ракети .Сирийците каквото направят, толкова"

Той Макрончо докато вдигне самолета и войната свърши ...

И сега некви тарамбуки разправят, че американците били гола вода и нищо не били ударили. Ако Тръмп беше изравнил няколко квартала със земята сега щяха да вият какъв убиец бил. Не трябваше ли да го направи само, за да няма кой да му се подиграва? Селски идиоти винаги ще има с изключение на случаите, когато бомба им е "издухала" махалата.

Къде можем да прочетем за резултатите и ефекта от ударите? Тези удари доведоха ли до сваляне цените на горивата или обратното?

Орлин Данев

Доброто настроение на сирийския президент беше споделено и от неговите привърженици, които излязоха ликувайки по улиците на Дамаск в събота, за да демонстрират подкрепата си за правителството и да изразят насмешката си за ударите, пише американското издание. В неделя командването на сирийската армия обяви, че регион Източна Гута е изцяло под неин контрол, след шест години под властта на бунтовниците.

Изгорела гума си, не струваш!Но все пак не си виновен, просто демокрацията е много ефективна в производството на олигофрени.

Въпреки твърденията на президента Доналд Тръмп, че операцията е огромен успех, в Сирия тя се интерпретира като победа за Асад заради ограничения обсег на ударите, което предполага, че Западните сили нямат намерение да поставят под въпрос управлението му. Вчера станахме свидетели на американска агресия. И успяхме да я отразим със съветски ракети, произведени през 70-те години. От 90-те години в американските филми показват, че руското оръжие е изостанало. А днес ние виждаме кое всъщност е изостанало, цитира думите на Асад депутатът Дмитрий Саблин.

Операция Гладио е кодовото име на италианската тайна паравоенна армия на НАТО, замесена в терористични атаки под фалшив флаг като част от стратегията на напрежението от късните 1960-те до ранните 1980-те години. Отговорна или замесена в провеждане на политически терор, атентати, политически убийства, преврати, оклеветяващи кампании и т.н. Започва в началото на Студената война със създаването на мрежа от терористични формации паралелни на официалните, предназначени да извършват диверсии и да действат със сила срещу вътрешните заплахи за интересите на Евро- Атлантическите извращения. Съществyването на Гладио, отричано в продължение на десетилетия, днес официално е признато от правителствата на въвлечените западни страни. Структурата е осъдена и забранена от Европейския парламент през 1990 г. Действията на Гладио са атентатите от 2011 г.: на 13 декември в Лиеж Белгия с 122 ранени и 5 убити, същия ден във Флоренция Италия с двама убити и един ранен и известния на Андеш Брейвик от 22 юли в Норвегия. .Военния преврат от в 1967 г., довел на власт в Гърция Черните полковници. Опити за покушение срещу френския президент Шарл дьо Гол. Четирите бомбени взрива през декември 1969 г. на пиаца Фонтана в Милано и в Рим (общо в Италия в такива атентати от 1969 до 1984 загиват над 200 души и са ранените над 600) Приписва се намеса на мрежата в убийството на Алдо Моро сложило край на т.н. исторически компромис за поделяне на властта, сключен между Християндемократите и Комунистите в Италия. Атентатът на Октоберфест в Мюнхен в 1980 г. при който са убити 11 души Атентатът на гарата в Болоня в август 1980 г., взел 85 жертви и над 200 ранени, официално приписан на леви екстремисти от Червените бригади. Серия бомбени атаки в Белгия в периода 1982 1985 г. срещу магазини, ресторанти и полицейски части, при които са убити 28 и ранени 20 души. Атаки срещу кюрдски активисти в Турция и Европа. Атентата срещу папа Йоан Павел ІІ на пл. Св. Петър в Рим на 13 май 1981 г.

:))))Тръмп за Сирия: Перфектно осъществен удар -Той същото би казал и за намерението му да уцели кафявата точка на Мелани,но минал леко встрани

Долари се печатат, но природни ресурси не! Ето това им е мъката на западняците.Затова Русия им е трън в очите. Това за демокрацията е пълна измама. Всичко останало се купува.Това е истината.

Тръмп абе ти си бил голям смешник бе майна. И за какво беше тази мисия дето сирийците ви свалиха повечето от умните и красивите ви ракети с противоракетна система от 70-те години на СССР. И сега к'во стана бе майна , к'во променихте. Какъв беше смисъла ви от тази простотия ? освен че вкарахте обеднен уран с вашите "умни ракети"

В ракетите Томахоук няма обеднен уран. А смисълът вероятно беше да се спасти честта на Америка. Не можеше да не ударят. Но удариха (според мен) умишлено по празни сгради. Но никой не загина - нито военен, нито цивилен. Нито сириец, нито руснак, нито американец. То и ранени нямаше да има, ако една от ракетите не се беше отклонила. Предупреждението на Герасимов сработи, а американските адмирали излязоха по-мъдри от президента си. Всички са доволни.

Не една, а 11 ракети са билиотклонени, от които една е паднала близо до една нива и е ранила ТРИМА СЕЛЯНИ.

Най- сигурния начин да довършиш една държава е да сложиш да я управлява някой ненормалник. Така , както Горбачов и Елцин сринаха Русия, така и Тръмп ще затрие САЩ! това важи и за България! Доказано и изпитано.

Да, мисията е изпълнена. Честта на Америка е защитена. И сега, какво ? ИДИЛ-ците са бити, Русия си взе две бази, а сега ще има основание за поне още една. Ще има основание и да достави С-300 на Сирия, заслужават сирийските зенитчици, добре се представиха. Сега какво ще прави Америка, пак ли ще набеждава Асад за употреба на хим. оръжие, в което едва ли някой, даже в Америка вярва ?

израил са недоволни Бившият командир на Северния военен окръг, генерал Амир Левин, изрази "голямо разочарование" от мащаба на западната атака срещу сирийските цели. Говорейки на аудиторията на "Шабат Тарбут" в Беершеба, Левин заяви, че по-добра да е нямало атака - тя "оставя Израел сам в лицето на ситуацията". Рецензентът по канал 10 Alon Ben David споделя тази оценка. Атаката само потвърждава, че САЩ не се опитват да повлияят на резултата от гражданската война в Сирия и да оставят Израел сам, смята той.

Нетаняху ходи до Русия и измоли Путин да не доставя C-300 на САР. Но след тази атака май сирийските зенитчици ще ги получат. Видя се, че могат да се оправят добре.

Порно и медицински идиот.

Тръмпи!що не хванеш някой мексиканец да ти "пере"задния двор??? то не,че и Карнобатски мангал няма да те ошета???ма мексиканците са ти по-близо!!!

С атомни бомби може да се убиват /Хирошима, Нагазаки/ десетки хиляди. С измислено химическо и новичок-а се лъже, че убива, но е повод за демократично бомбене. Англосаксонците са изперкали...

Ненормалници с ядрени копчета управляват света Бог да ни пази!

Това което се случи е категорично доказателство за отговорността за съдбата на човечеството, която има Мелания. Ако беше се постарала, този кошмар можеше да се размине.

Иванка, мацка :)

Русия, пригответе се за удар с "умни"ракети.Ей, ама те много умни, целия свят ги видя. Вече наистина започвам да вярвам, че Тръмп е от КГБ. Явно руснаците си избират американския президент. Е отдавна не се бях смял толкова.Ха наздраве за умните ракети.

Руснаците се скриха ,като мишки вместо да се бият срещу агресорите. С такъв съюзник Сирия е обречена ;(

същността беше, че сирийците все повече ще се оправят сами и това все повече ще вбесява агитката демократизатори.

Овъртя поредния Гео- политически шамар на Путин... Може да произведеш фалшиви новини, но не можеш да спреш Томаховките!

ХААААААААААААААААААААААААААААААААААА, ВЕСЕЛЯК СИ ДРУЖЕ:))))))))))))))

Без да си мръдне пръста и с усмивка Путин постигна такава победа, че противниците му получиха нервна криза.

"Организацията за забрана на химическите оръжия заяви, че мисията й за установяване на фактите в Сирия ще продължи..." Аммиии..., значи няма никакви резултати за химическо оръжие, а?!? Но пък "господарите" на света изстрелват ракети както си решат.

Ами прав си. Докато има кретени дето следват САЩ ще има и проблеми

Перфектна излагация на въоръжените сили на САЩ, Англия и Франция. Вече нищо не е в състояние да ме убеди, че са могъщи сили. На ред са техните икономики-балони! То само с печатане на долари не става. Идва нов световен ред.

Колко се е обезценил доларът за последните 20 години и колко рублата?

Технологичната изостаналост е на руснаците, които не успяха да свалят нито един томахоук с прехвалените си цъ 400. Да не забравяме, че Изреалците също най-редовно мятат бомби в сирия а уж комар неможел да превръкне там ахахаха. И какво стана нали късия заплашваше с ответни удари? Нали щеше да потопи американския флот? Нали щеше да превърне в мишена всяка платформа атакувала същзникът им Сирия? Големи саюзници се оказаха руснаците - сирииците ги цепят а ватниците като мишки се скрили и притихнали ахахахаха

За малко да те приема за сАюзник, ама ти си бил заблуден сороседераст!:)))))))))))))

Точните думи на Герасимов бяха: "В случай, че има заплаха за живота на нашите военни, Въоръжените сили на Русия ще предприемат ответни мерки насочени едновременно срещу ракетите и техните носители". И сработи - вижте колко внимателно подбраха целите американците. Само обекти, в които няма и помен от руснаци. При това през нощта, в съботен ден ! Много се пазят ! Ако не беше това предупреждение Дамаск щеше да гори като Багдат или Триполи. Ама не стана, Сирия не ви е Ирак или Либия. Тъъъъънката разлика - има там едни хора...

Данните на руснаците и американците много се различават. Руснаците казват че са прихванати и унищожени 70 ракети от 103 изстреляни а хамерите признават само 13!? Трябва да се има предвид че ПВО то на Сирия е със старо съветско оборудване С 125 и други такива стари модели. Като ги снабдят със С 300 процента ще е по висок. Факт е обаче че четирите летища не са пострадали и при тях прихванатите ракети са 100% / около 40/!

Аз глегах SKY News in Australia Прихванатите ракети са 70, останалите 7-9 са отстранени и само 4 - 7 са паднали на изоставени обекти

Нещо клипче на унищожаване на ракета има ли? Или сега го правят? Трябва да изчакаме няколко дни. Ааааа ще трябва да намерят някакви чаркове по автоморгите и да обявят че са части от свалени ракети.

Чухте ли, какво изсраха лудите крави за свойте говеда-гражданите на Говедарника? Че нито една крилата ракета Томахоук, не била свалена! Хахахахахахха........Тия дрисни, наистина се казват по средствата за масова дезинформация на Краварника, и човек може да си умре от смях:) А още вчера показваха не само останките на свалените антики Томахоук, но имаше и видеа как самите ракети се свалят! Тия краваи нистина смята населението си за пълна пасмина с промити мозъци! Никой друг по света не им вярва!

Тези са изкокуригали. По SKY News показаха как руските ПВО свалят техните ракети. Показаха и останките от изоставените сгради дето уж били химически лаборатоии. Смях в залата.

Краварите не знам за какво смятат населението, ама по-промит мозък от теб тук няма.

Не знам кой е промит мозък но ако не си бил в армията по добре се махни от тук

Лошото е, че над 50% от населението там наистина са такива идиоти и дебили.Просто демокрацията е много ефективна в производството на олигофрени.

За тези от Дир.БГ. Огледайте се и решете за кого работите. Ако сте малко по образовани ще разберете че всичко е американска и английска постановка. Ако искате да работите за Сащ добре но както казва Доналт Тръмп ще работите за shit hole country. Айде сега изтрийте ми поста щото цитирам Доналд Тръмп

Ти първо реши за себе си как се казва американския президент, после започвай да даваш акъл.